Gençlik ve Spor Bakanlığının 2022 bütçesi belli oldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesi Meclis’e sunuldu. Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Cudi'de, Gabar'da, Kato'da, Ağrı'da örgütün yuvası olmuş dağlarımızın, ovalarımızın tamamında gerçek anlamda çiçekler açıyor” dedi. Kasapoğlu, federasyonlar, kulüpler ve sporcularla el ele omuz omuza bu bölgelerin ihya edildiğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının 2022 bütçesi belli oldu

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın 2022 yılı bütçesini sundu. Terörden temizlenen Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun ihya edildiğine dikkat çekti.

- Cudi'de, Gabar'da, Kato'da, Ağrı'da örgütün yuvası olmuş dağlarımızın, ovalarımızın tamamında gerçek anlamda çiçekler açıyor.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, terörden temizlenen yerlerde yapılanları anlattı.

- Büyük acıların yaşandığı topraklar, şimdi spor iklimiyle, beraberlik ve kardeşlik iklimiyle yarınlara emin adımlarla yürüyor. Federasyonlarımızla, kulüplerimizle, sporcularımızla el ele omuz omuza bu bölgelerimizi ihya ediyoruz.

2021 MADALYALAR YILI OLDU

Kasapoğlu, Tokyo 2020 Yaz Olimpiyatları ile Türkiye’nin sporda temsil edilme alanının genişlediğini söyledi. Sporseverlerin yelpazesinin de büyüdüğünü kaydetti.

- 2021 yılının madalyalar yılı olacağına vurgu yapmıştım. Hamdolsun bugün bu hedefimizi gerçekleştirmiş olmanın, spor tarihimize yeni hikayeler kazandırmanın bahtiyarlığı içerisindeyiz. Kısa zaman içerisinde 3 milyon 900 bin öğrencimizin yetenek taramalarına da başlayacağız.

YURT RAKAMLARINI PAYLAŞTI

Bakan Kasapoğlu gündemde olan yurtlara ilişkin güncel rakamları da paylaştı.

- Bakanlık yurtlarımızın kapasitesi 742 bin 780'dir. Özel ve üniversite yurtlarını da eklersek, toplam kapasite 1 milyon 40 bin seviyelerine çıkıyor ki bu sayı İngiltere kapasitesinin neredeyse 2 katına denk geliyor.

Bakanlığa 2022 bütçesinden 27 milyar 782 milyon 948 bin lira ayrıldı.

# spor # terör # tbmm # doğu anadolu # ağrı # tokyo # güneydoğu anadolu # Kato # cudi # Gabar # Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu # meclis haberleri # yaz olimpiyatları