Tarıma ve üretime bir darbe daha: Bazı hububat ve bakliyat ithalatında gümrük vergisi sıfırlandı

Çiftçiye bir darbe daha geldi. İthalat rejimi kararlarında değişiklik yapıldı. Bazı hububat ve bakliyat ürünlerinde gümrük vergisi oranları yılbaşına kadar yüzde sıfır olarak uygulanacak.

Tarıma ve üretime bir darbe daha: Bazı hububat ve bakliyat ithalatında gümrük vergisi sıfırlandı

Üretime darbe vurulan bir karara adım atıldı. Bazı tarım ürünlerinin ithalatında gümrük vergisi sıfırlandı.

Karar resmi gazetede yayımlandı. Buna göre, Buğday, arpa, çavdar, yulaf, mısır, mercimek, nohut ithalatında 31 Aralık 2021 tarihine kadar gümrük vergisi alınmayacak.

Ticaret Bakanlığından edinilen bilgiye göre, kararın alınma sebebi, salgın nedeniyle hububat ve bakliyat fiyatlarında yaşanan artışın önüne geçilebilmek ve iç piyasa fiyatlarının makul seviyelerde tutabilmek. Ziraat mühendisi Cenk Özdemir "İthalatın önü kesilmeli" dedi.

Buna göre, buğday, arpa, mısır, çavdar, yulaf ile kırmızı mercimek, yeşil mercimek ve nohut için uygulanan gümrük vergisi oranları 1 Ocak 2022'ye kadar yüzde 0 olarak belirlendi.

Alınan kararı Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Baki Remzi Suiçmez değerlendirdi.

Suiçmez, sıfır gümrük vergisinin Türk tarımına vereceği zarara vurgu yaptı.

Yapılması gerekenleri anlatan Suiçmez, üretim odaklı planlamaya dikkat çekti.

# Resmi Gazete # mısır # üretim # buğday # ithalat # Tarım # darbe # bakliyat # mercimek # hububat # ziraat mühendisleri odası # gümrük vergisi # arpa # yulaf # planlama # Ziraat mühendisi Cenk Özdemir # çavdar