Sandık itirazlarında karar

İlçe seçim kurulları, sandıklara yapılan itirazları saat 17. 00'ye kadar karara bağlayacak. Bu çerçevede partilerin itirazları sonucu 14 ilde yapılan yeniden sayım sonuçları açıklanacak.

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından sandık kurulu tutanakları ve kararlarına karşı itirazlar bugün karar bağlanacak.

Sandıklara yapılan itiraz ilçe sçim kurulları tarafında saat 17.00'de açıklanacak.

Kütahya, Düzce, Malatya, Aydın, Hatay, Elazığ, Edirne, Burdur, Niğde, Bartın, Muğla, Balıkesir, Muş ve Hakkari'de milletvekili seçim sonuçlarına itiraz edildi.

24 Haziran sonrası partilerin itirazları sonucu 14 ilde yeniden sayım işlemi yapıldı.

Kütahya'nın Gediz ilçesinde cumhurbaşkanı seçiminde bir sandıkta oyların eksik yazıldığına ilişkin AKP'den itiraz geldi. AKP, Muş, Bartın ve Muğla'daki 13 ilçede geçersiz oyların yeniden sayılması için başvurdu.

Düzce'de Gölyaka, Cumayeri, Çilimli, Gümüşova ve Kaynaşlı ilçelerindeki tüm sandıklarda oylar yeniden sayıldı.

Aydın'da ise MHP tarafından il genelindeki milletvekilliği seçim sonuçlarında "hata olduğu" gerekçesiyle oyların yeniden sayılması istendi. MHP aynı zamanda, Hatay, Elazığ, Niğde merkez ilçeleri ile Balıkesir'in Karesi ve Altıeylül ilçelerindeki milletvekili genel seçim sonuçlarına itirazda bulundu.

CHP, Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki 10 sandığın birleştirme tutanaklarına, Edirne'nin merkez ile Keşan, İpsala, Uzunköprü ve Enez ilçelerinde geçersiz sayılan oylara itiraz etti.

Hakkari'de de AKPve HDP seçim sonuçlarına karşı itiraz başvurusu yaptı. Burdur'da ise İYİ Parti geçersiz oyların yeniden sayılması talep etti.

İtirazları değerlendiren ilçe seçim kurulları saat 17.00'de kararları açıklayacak.

ulusal.com.tr

# seçim # ysk # sandık # karar # İtiraz