Küçük’ün kumpasçısı gizli tanık Aydos çıktı

Captagon tüccarı M. Ali Yaprak’ı Veli Küçük’ün azmettirmesiyle öldürdüğünü söyleyen Faysal Akın’ın Ergenekon’da gizli tanık olduğu öğrenildi. Aydınlık’a konuşan Küçük, ‘Ne Yaprak’ı, ne de Akın’ı tanırım’ dedi

Küçük’ün kumpasçısı gizli tanık Aydos çıktı

Captagon tüccarı M. Ali Yaprak’ı Veli Küçük’ün azmettirmesiyle öldürdüğünü söyleyen Faysal Akın’ın Ergenekon’da gizli tanık olduğu öğrenildi. Aydınlık’a konuşan Küçük, ‘Ne Yaprak’ı, ne de Akın’ı tanırım’ dedi

Susurluk çetesiyle anılan, Captagon tüccarı Mehmet Ali Yaprak’ı 2004 yılında Kartal Cezaevi’nde, Veli Küçük’ün azmettirmesiyle öldürdüğünü iddia eden Faysal Akın’ın, Ergenekon davasının gizli tanıklarından “Aydos” olduğu ortaya çıktı. Yaprak 2004 yılında cezaevinde şeker komasından ölmüştü. Şimdi dosya Faysal Akın’ın ifadesiyle yeniden açılıyor. Uyuşturucu ticareti, yağma ve cinayet suçlarından uzun yıllardır cezaevinde olan Faysal Akın, Yaprak’ı, Küçük’ün azmetirmesiyle “zorla şeker yedirerek” öldürdüğünü, “vicdan azabı duyduğu için” itirafta bulunduğunu iddia ediyor.

“Aydos”, 27 Ekim 2008 tarihinde İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde verdiği ifadede şöyle diyor: “Mehmet Ali Yaprak Kartal Cezaevi’nde benim yanımda Şeker komasında öldü.... Yaklaşık 25 dakika sonra adını sonradan Eyüp Kocakaya olduğunu öğrendiğim şahıs arkasında iki genç ile içeri girdi. Üçümüz aynı masada oturduk... Burada otururken Veli Küçük, Eyüp Kocakaya’ya ‘Aydos benim sana emanetimdir. Gidiş gelişler de kullanma. Bunun dışında İstanbuldaki bütün işlerini çözer’ dedi ve bana dönerek de ‘beni sakın utandırma’ dedi... Bu görüşmeden sonra Kadıköy’deki Şilan Bar’a gittim. Buranın Eyüp Kocakaya’nın öz ablasının çocukları olan Hasip Yıldırım ve Mehmet Yıldırım’a ait olduğunu sonradan öğrendim.”

“Aydos”, bu ifadesinden altı yıl sonra şimdi Faysal Akın olarak Savcı Erdinç Bayhan’a ifade verdi. Bayrampaşa Cezaevi’nde uyuşturucu kaçakçısı Eyüp Kocakaya ile kaldığını, Kocakaya’nın Veli Küçük’ü aradığını, bir süre konuştuktan sonra telefonu kendisine verdiğini, Veli Küçük’ün de kendisine ‘Eyüp Ağabey’inin sözünden çıkma. Ne diyorsa yerine getir’ dediğini söylüyor. ‘Aydos’ ile Akın’ın ifadelerindeki benzerlik dikkat çekiyor. Farklılık ise şimdi Faysal Akın’ın, cinayeti kendisine azmettirenlerin emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile uyuşturucu kaçakçıları Eyüp Kocakaya ve Hasip Yıldırım olduğunu öne sürmesi.

'BU REZİLLİKLERİ ANLATMAM LAZIM'

Aydınlık, Veli Küçük’e yeni iddiaları sordu. “Biliyorsunuz ben medyaya çıkmaktan hoşlanan biri değilim. Ama her halde bu rezillikleri anlatmak için çıkmam gerekecek” diyen Küçük şölme konuştu: “Bıktım artık bu yalanlardan. Ne Mehmet Ali Yaprak’ı, ne Eyüp Kocakaya’yı ve ne de Faysal Akın’ı tanırım. Akın’ın söylediklerinin hepsi yalan. Bu adam cezaevindeyken onunla konuşmuşum, nasıl konuşmuşum, kim aracılık etmiş? Yaprak öleli 10 yıl olmuş. Bu konuda bana hiçbir şey sorulmamış. Şimdi bir yalan daha, bir kumpas daha.”

KOYUN HIRSIZDAN GİZLİ TANIK OLURSA

‘Aydos’ sadece Veli Küçük hakkında değil, emekli Albay Atilla Uğur hakkında da yalan beyanlarda bulunmuştu. Abdullah Öcalan’ı İmralı’da Uğur hakkında Kızıltepe Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame, Aydos’un yalanlarına dayanıyor. Aydos’u keşfeden Zekeriya Öz oldu. Gizli tanık olarak cezaevinde üç kez ifade verdi. Sabıkası oldukça kabarık. İlk icraatı koyun hırsızlığı! Askerden firar, gasp, sahte kimlik kullanmak ve en son gizli tanıklığa evrilen suçu ise cinayet.

Hikmet Çiçek

Aydınlık

# aydınlık # gizli tanık # hikmet çiçek # veli küçük # aydos # kumpas # ulusalkanal.com.tr