CHP ''dış müdahale'' seçeneğini masaya sürdü: Açıklamayı Grup Başkanvekili Engin Özkoç yaptı

ABD Başkanı Biden’dan Türkiye’ye demokrasi ithal etmesini isteyen CHP Genel Merkezi, hükümet değişikliği için “dış müdahale” beklentisini Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un ağzından ilan etti. Özkoç, parlamenter sisteme geçiş seçenekleri arasına “başka bir egemen gücün müdahalesini” de ekledi.

CHP ''dış müdahale'' seçeneğini masaya sürdü: Açıklamayı Grup Başkanvekili Engin Özkoç yaptı

ABD Başkanı Biden, Türkiye’de iktidar değişimi için muhalefetin destekleneceğini duyurmuştu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da ABD Başkanı Joe Biden’dan demokrasi talep etmişti.

Şimdi de CHP Genel Merkezi, Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un ağzından Türkiye’de iktidar değişimi için dış müdahale seçeneğini masaya sürdü.

CHP Grup Başkanvekili katıldığı bir televizyon programında Ortadoğu’da yıkılan saraylar gibi Beştepe’nin de yıkılacağını söyledi. Bunun için “başka bir egemen gücün müdahalesi” seçeneğini gündeme getirdi.

CHP’li Engin Özkoç, ABD işgaline son veren Taliban yönetimi hedef aldı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da Taliban’a benzetti.

ABD Başkanı Biden’dan demokrasi ithali isteyen CHP Genel Merkezi, AK Parti iktidarının 2015’ten bu yana uyguladığı dış politikayı yıkmayı hedefliyor.

# chp # türkiye # cumhurbaşkanı erdoğan # taliban # beştepe # CHP Genel Merkezi # ABD Başkanı Biden # dış müdahale # Grup Başkanvekili Engin Özkoç