Alex de Souza: Fenerbahçe'ye dönebilirim

Futbol hayatına Coritiba'da nokta koyan Fenerbahçe'nin efsane Brezilyalısı Alex de Souza, 'Bir gün Fenerbahçe'ye dönebilirim' dedi.

Alex de Souza: Fenerbahçe'ye dönebilirim

Futbol hayatına Coritiba'da nokta koyan Fenerbahçe'nin efsane Brezilyalısı Alex de Souza, 'Bir gün Fenerbahçe'ye dönebilirim' dedi.

FANATİK gazetesinde yer alan habere göre; Fenerbahçe'den olaylı bir şekilde ayrılan Alex de Souza, futbol hayatinı ülkesinde Coritiba takımında sürdürmüştü. Yaklaşık iki sene burada forma giyen Yıldız futbolcu, kariyerine nokta koydu. Alex, geçmiş futbol hayatı, bundan sonraki yaşamı ve planlarıyla ilgili olarak önemli açıklamalara imza attı...

'Bilgi bana yardım etti'

"Annem, babam eğitim almamıştı. Bana en çok yardım eden yer salon futbolu oldu. Birçok insanla tanıştım. Doktorların, avukatların Çocuklarıyla aynı sınıfta yer aldım. Bolca okudum, çalıştım, insanlarla futbol dışında sohbetler ettim. Bilgi futbolda bana yardım etti. 20 yaşında birçok şey yaşadım ama bunları anlatamıyorum. Şimdi 37 yaşındayım ve anlatabiliyorum."

'Kulüpler robot istiyor'

"Futbol kulüplerinin en az üzerine düştükleri şey 'insan'. Kulüpler bir robot istiyor. Bu robot sahaya çıkmalı ve problemleri çözmeli. Eğer çözmezse onu indirir ve yerine başka bir robot getirir. Bunu sadece Brezilya ile sınırlayacağız. Cruzeiro'da bunu yaşadığımı hatırlıyorum. 13-14 yaşındaki çocuklar ailelerinin güçleri ile kulüplere geliyorlar ve kulüpler genellikle ellerini yıkayıp, onları bir futbol oyuncusuşekline sokmaya çalışıyor."

'Yıldırım ayrılmamı uygun gördü'

"Buraya geri döndüğümde şöyle bir şey vardı: Oh Alex, Türkiye'de kavga etti ve geldi! Hayır, ben kimse ile kavga etmedim. Hoca ile tartıştım ve başkan benim ayrılmamı uygun gördü. Palmeiras'ta da Cruzeiro'da da Türkiye'de de soyunma odasında iyi bir adam oldum. Bunu oyunculara da sorabilirsiniz. Burada Başkanla aramda hiçbir zaman problem olmadı."

'Ya damga vururum ya da...'

"2003'te beni istediklerinde eşim hamileyi ve kabul etmedim. Beni gerçekten istiyorlarsa kızım doğduktan sonra gelmelerini söyledim. Cruzeiro'daki gollerimi izlediler. Brezilyaı'nın en iyi oyuncuyu alacaklarını düşünüyorlardı. İstanbul'a gittiğimde zaten bir idoldüm. 20000 insan havalimanında beni bekliyordu. Gördüğüm en çılgın şeydi. Kendi kendime ya damga vururum ya da ölürüm diye düşündüm. 30-32 golle damga vurdum ve şampiyon olduk. Ancak yaşanan en çılgın şey ayrılığımdı. 12 gün boyunca 3-4 bin insan evime koştu. Havalimanında insanlar meşalelerde ortalığı ateşe verdi. "

Gece kulübü hatırası

"İstanbul'da bir gün ünlü bir gece kulübündeydik. Yanımızda birkaç arkadaşımız da vardı. Bir yanımda eşim diğer tarafta ise sarışın bir kadın vardı. Biri benim fotoğrafımı çekmiş ve eşimi o kareden çıkartmış. Ancak omuz yine de gözüküyordu. Sonra bu fotoğrafı bizim maç kaybetmemizi bekleyerek saklamışlar.

'Coritiba ile ilişkim bitti'

"Teknik direktörlük kursuna gideceğim ancak bu benim bu işi yapacağım anlamına gelmez. Şu anda ne yapacağımı bilmiyorum. Türkiye'de Fenerbahçe'ye geri dönebilirim. Bu mümkün.”

DHA

# alex # alex de souza # furbol