Nurettin Canikli'den Kandil açıklaması

Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası programına katılan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kandil operasyonu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Nurettin Canikli'den Kandil açıklaması

Kandil operasyonunun önceden planlandığını seçimle bir ilgisinin olmadığı belirten Canikli, İran ile görüşmelerin de sürdüğünü belirtti

"Kandil ve o bölge terörden tamamen temizlenecek. Orası terörün uzun yıllardır uvalandığı, karargah olarak kullandığı bir bölge. Köyler dahil tamamen terörden temizlenecek." dedi

Canikli: "Yılbaşından bugüne kadar 500'den fazla terörist Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirildi."

Canikli: "(Kandil'e yönelik harekat) Son operasyon diğerlerinden farklı. Bir defa oradan çok ciddi olarak ülkemize bir saldırı gerçekleştiriliyor. Çok ciddi sızmalar söz konusu. Son derece dağlık bir arazi. Terörün, teröristlerin de kolayca hareket etmelerine imkan sağlayan bir yol, arazi şartları söz konusu."

Canikli: "Kandil de dahil oradaki bütün terörist unsurlara yönelik yapılacak harekatta, İran'ın gerekli desteği vermesi noktasında çok açık bir şekilde konuya sıcak yaklaştıklarını ifade ettiler her ortamda."

Canikli: "(Irak'ın kuzeyindeki operasyon) Görev tamamlanana kadar Türk Silahlı Kuvvetleri bütün hatlarıyla orada olmaya, kalmaya devam edecek."

Canikli: "Kuzey Irak'tan teröristler devamlı saldırıyorlar. Bütün onlar ortadayken Sayın Kılıçdaroğlu'nun çıkıp bunu etkisizleştirmeye, itibarsızlaştırmaya yönelik, aslında teröristleri korumaya yönelik bir çaba içerisine girdiğini görüyoruz bir kez daha. Çok üzüntü verici bir hadise."

ayrıntılar gelecek

# açıklama # msb # nurettin canikli