CHP kurultayının iptali için başvuruda bulunuldu

CHP Kurultay Onur Üyesi Prof. Dr. Tolga Yarman, 37’nci olağan kurultayın durdurulması talebiyle mahkemeye başvurdu. Yarman, gerekçe olarak onur üyelerinin salon dışında bırakıldığını belirtti. Bu durumun Siyasi Partiler Kanunu ve CHP’nin tüzüğüne aykırı olduğunu aktardı.

CHP kurultayının iptali için başvuruda bulunuldu

CHP pandemiden dolayı ertelediği 37’nci Olağan Kurultayı'nı 25-26 Temmuz’da Ankara’da yapacak. Ancak Kovid-19 nedeniyle az sayıda görevli, delege ve gazetecilerin dışında kimse alınmayacak.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, CHP Kurultay onur üyesi Prof. Dr. Tolga Yarman, kurultayın durdurulması talebiyle Beykoz Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Yarman, dilekçede parti yönetiminin salgın nedeniyle kurultay onur üyelerini salon dışında bırakma kararı aldığını hatırlattı. Bunun Siyasi Partiler Kanununun 12, 13 ve 14’üncü maddeleri ile CHP tüzüğüne aykırı olduğunu bildirdi.

Profesör Yarman, “Kurultayda her onur üyesi gibi yer alma, söz alma ve eleştiride bulunma hakkım vardır” dedi. Kurultayın kapalı değil, her şartta açık olarak başlaması zorunluluğu olduğunu kaydetti.

Delegelere "Asla seyirci kalmayacağız" başlığıyla mesaj gönderen Yarman, parti yönetimini de eleştirdi. Mesajında, "Eğer bir şeyleri kökten değiştirmezsek yine bir "Ekmek için Ekmel" vakasıyla karşılaşacağız" ifadelerine yer verdi.

ulusal.com.tr

# chp # CHP Kurultay