Başbakan Yardımcısı Canikli: 965 şirkette kayyumların yetkileri TMSF'ye devredildi

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Bank Asya sigortalı katılım fonu ödemelerine ilişkin konuştu. Canikli, 15 Haziran itibarıyla toplam 437,5 milyon lira tutarında ödeme yapıldığını açıkladı. Canikli ayrıca, Türkiye’nin 43 ilinden toplam 965 şirkette kayyumların yetkilerinin TMSF’ye devredilmiş olduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı Canikli: 965 şirkette kayyumların yetkileri TMSF'ye devredildi

43 ilden 965 şirketin kayyumlarının yetkilerinin Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna devredildi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, FETÖ ile mücadele kapsamında kayyuma devredilen şirketler ve Bank Asya fonu ödemelerine ilişkin açıklama yaptı.

Canikli yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin 43 ilinden toplam 965 şirkette kayyumların yetkilerinin TMSF devredilmiş veya Fonun bu şirketlere kayyum olarak atandığını açıkladı. Canikli söz konusu şirketlerin toplam aktif büyüklüğünün de yaklaşık 41 milyar lira olduğunu belirtti.

FETÖ’den alınan Bank Asya sigortalı katılım fonu ödemelerine ilişkin olarak da Canikli, Vakıf Katılım Bankası AŞ tarafından 15 Haziran itibariyle toplam 437,5 milyon lira tutarında ödeme yapıldığını söyledi. Başbakan Yardımcısı henüz ödeme yapılmayan tutarın da 536,9 milyon lira olduğunu vurguladı.

Bu arada Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Kurulu üyeliğine Muhiddin Gülal atandı. Gülal, üyeliğin ardından başkanlık görevine getirildi.

ulusal.com.tr

# khk # tmsf # kanun hükmünde kararname # başbakan yardımcısı nurettin canikli # kayyum # Canikli