İzmirli depremzedeler göçe zorlanıyor

Deprem nedeniyle İzmir’in Bayraklı ilçesinde ağır hasar alan evlerin dönüşmesi için müteahhitler 450 bin lira istiyor. Çoğu emekli olan hak sahipleri ''200 bin lirasını kentsel dönüşüm kredisinden alsak geri kalan 250 bin lirayı nasıl ödeyeceğiz'' diye kara kara düşünüyor. Depremzedeler göçe zorlandıklarını düşünüyor.

İzmirli depremzedeler göçe zorlanıyor

Haber: Ufuk Akkaya - Kamera: Özgür Doğu Saymaz

İzmirli depremzedeler zorunlu göçe zorlandıklarını düşünüyor. Çünkü ağır hasar alan binaların yeniden yapılması için müteahhitler 450 bin ile 500 bin arasında bir fatura çıkarıyor.

Erdoğan Dalkılıç, İzmir’in Bayraklı ilçesindeki 75. Yıl Sitesi’nde yaşıyordu. 31 Ekim depremi nedeniyle binası ağır hasar aldı. Aradan 6 ay geçti ne ağır hasarlı apartmanın yıkımı yapıldı ne de evden eşyalar çıkarıldı.

75. Yıl Sitesi zorunlu olarak kentsel dönüşüme girdi. Müteahhitlerle anlaşılarak yerinde dönüşüm yapılacak. Ancak yeni bina için en az 450 bin lira isteniyor. Erdoğan Dalkılıç da bu rakamların ödenemeyeceği için göçe zorlandıklarını belirtti.

“Bu şartlarda nasıl ev sahibi olacağız” diye soran depremzedeler, devletin elini taşın altına koymasını istiyor. O depremzedelerden biri de Özilke Sitesi sakini Avni Çelik.

# izmir # erdoğan # emekli # müteahhit # Göç # Depremzedeler # kentsel dönüşüm kredisi