Memura zam nerede?

Haziran ayı enflasyon verileri açıklandı. Memur ve emekli maaşlarının geçen seneye göre eridiği de tescillendi. Emeklilere bu yıl verilmesi düşünülen yüzde 3 artı 3 zam ile yüzde 1,76'lık enflasyon farkına ise çalışanı da emeklisi de tepkili. Gözler şimdi hükümetle pazarlıkları yürütecek Memur Sen'de.

Memura zam nerede?

Geçen yıl enflasyon farkını toplu sözleşme masasında alamayan memura bu yıl da yalnızca yüzde 3 artı 3 zamma ek olarak yüzde 1,76’lık enflasyon farkı reva görülüyor.

Türkiye Kamu-Sen’in hesaplamalarına göre geçen yıl verilmeyen enflasyon farkı ortalamada sadece 1 yıl için 900 TL zarara yol açtı, zarar maaş yükseldikçe arttı.

Yaklaşık 2.5 milyon memuru ilgilendiren yeni toplu sözleşme görüşmeleri yasa gereği, Ağustos ayında başlayacak. Hükümet ve toplu sözleşme görüşmelerinde yetkili konfederasyon olan Memur-Sen masaya oturacak.

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Memur-Sen’e tepki göstererek “eğer bu yıl da pazarlamacı sendikal anlayışı görürsek ipliğini pazara çıkarırız” diye seslendi.

HABER: ÇAĞLA AKKUŞ KAMERA: MEHMET ALİ GÜLSEVEN

# yapıldı # memura zam