İkinci el teknolojik ürünler için "Yenileme Yetki Belgesi" nasıl alınır?

Ticaret Bakanlığı yeni bir karara imza attı. Buna ikinci el teknolojik ürünler ekonomiye kazandırılmak amacıyla Garantili ve sertifikalı bir şekilde yeniden satışa sunulabilecek. Bu kapsamda, "yenileme merkezi" olarak faaliyette bulunmak isteyen firmaların, öncelikle Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından ilgili standart kapsamında TSE-HYB belgesi ile belgelendirilmesi ve ardından "Yenileme Yetki Belgesi" almak üzere Bakanlığa başvuruda bulunması gerekiyor. Peki "Yenileme Yetki Belgesi" nasıl alınır?

İkinci el teknolojik ürünler için "Yenileme Yetki Belgesi" nasıl alınır?

Ticaret Bakanlığı ikinci el teknolojik ürün pazarına el attı. Bundan sonra ikinci el teknolojik ürünler garanti kapsamına alınacak. Bu sayede ürünler ekonomiye kazandırılmış olurken vatandaşta ürünlerin garantisinden dolayı rahatlıkları teknolojik cihazları alabilecek.

YENİLEME YETKİ BELGESİ NASIL ALINIR?

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre "yenileme merkezi" olarak faaliyette bulunmak isteyen firmaların, öncelikle Türk Standardları Enstitüsü (TSE) tarafından ilgili standart kapsamında TSE-HYB belgesi ile belgelendirilmesi ve ardından "Yenileme Yetki Belgesi" almak üzere Bakanlığa başvuruda bulunması gerekiyor.

Başvuruları değerlendirilen ve Yönetmelikte belirlenen şartları sağlayan firmalara Bakanlıkça yenileme işlemlerini yapma yetkisi verilecek.

Yetkilendirilen firmalara ilişkin bilgiler, Bakanlığın internet sitesindeki "" sayfasından yayımlanacak.

Yenileme Yetki Belgesi'ni buraya tıklayarak başvurabilirsiniz.

# teknoloji # tse # Türk Standardları Enstitüsü