Jonathan Katz: ''Türkiye'de yakın gelecekte siyasi değişiklikler olabilir''

Türkiye'de iktidarı devirmeyi hedefleyen ABD'den tehdit dolu yeni bir açıklama geldi. Washington merkezli Alman Marshall Fonu'ndan Jonathan Katz, siyasi bir değişiklik beklediğini söyledi. Katz, "Yeni yönetim' dediği muhalefet partilerinin Türkiye'nin batıdaki yerini sağlamlaştırmak için sorumluluk almaları gerektiğini belirtti.

Jonathan Katz: ''Türkiye'de yakın gelecekte siyasi değişiklikler olabilir''

ABD'nin Türkiye iktidarını devirme planları sürüyor. Rand Raporu, Broking Enstitüsü derken bu kez de tehdit dolu açıklama ABD merkezli AlmanMarshall Fonu'ndan geldi.

Washington merkezli Alman Marshall Fonu’nun kıdemli isimlerinden Jonathan Katz, Amerikanın Sesi kanalına konuştu.

Fonda ABD-Türkiye Translantik ilişkiler sorumlusu olan Katz, ‘Türkiye’de yakın gelecekte bazı siyasi değişikliklerin olması ihtimali üzerinde durduğunu’ söyledi.

ABD'li uzman Türkiye ile Suriye, Libya, Doğu Akdeniz, Kıbrıs ve Dağlık Karabağ meselelerinin yanı sıra S-400 ve PKK ile mücadelede anlaşmazlıklar bulunduğunu hatırlattı.

''Türk hükümetinin her fırsatta ABD’yi yerden yere vurmasının ilişkileri zorluyor'' diyen Katz, muhalefet partilerine Batı için görev alın çağrısı yaptı.

Yeni yönetim oalrak muhalefeti işaret eden Jonathan Katz, muhalefet partilerinin Türkiye’nin batıdaki yerini sabitleştirmesi için çalışmalı ifadelelerini kullandı.

Ayrıca S-400 anlaşmazlığı noktasında ABD’nin taviz vermesini beklemediğini dile getiren Katz, “Türkiye’den çarpıcı bir adım gelmediği sürece, bu konuda bir açılım göreceğimizi sanmıyorum” dedi.

# abd # libya # pkk # alman # s400 # Rand raporu # Marshall Fonu