Faruk Sargın: Çin, Rusya ve İran gibi dost ülkelerden yatırım amaçlı kaynaklar temin edebiliriz

USMER Sanayici Komisyonu Sözcüsü Faruk Sargın Ulusal Kanal’da Yeşim Eryılmaz’ın sunduğu Gün Ortası programına konuk oldu.

Faruk Sargın: Çin, Rusya ve İran gibi dost ülkelerden yatırım amaçlı kaynaklar temin edebiliriz

Kovid-19 salgınının sanayi üretimine etkilerinden ve USMER’in hazırladığı sanayi raporunun ayrıntılarından bahseden Sargın, "USMER’de üretim devrimini nasıl gerçekleştirebileceğimizi tartışmaya açtık. Her şeyden önce ülke olarak bir stratejik planımızın olması gerektiğini düşünüyorum. 50 yıllık 100 yıllık uzun planlarımızın yanında 5 yıllık kalkınma planlarımız olmalıdır. Bu planları sanayi sektörünün bütün paydaşlarıyla bir çalıştayda tespit etmeliyiz. Ülke olarak Dünya nereye gidiyor ön görüsünü yapmamız gerekiyor. Dünya’nın virüs sonrası durumunda ülkemizin kendi kaynakları ve ihtiyaçlarını tespit etmesi ve bu kaynakları harekete geçirmelidir. Vatan Partisi'nin son dönemde gerçekleştirdiği Üretim Devrimi Kurultayları'ndan çıkan sonuçları da bu çalıştaylarda değerlendirmeliyiz. Sanayi çalışmalarının sınıflandırılması gerektiğini düşünüyorum. Acil, kısa ve orta vade de yapılması gerekenler var. Acil olarak döviz kazanmamız gerekiyor. Bunun için Çin, Rusya ve İran gibi dost ülkelerden yatırım amaçlı kaynaklar temin edebiliriz. Yine bu dost ülkelerin ithal ettikleri mallar listesini değerlendirip, dostlarımıza temin edebiliriz" diyerek öneride bulundu.

"Kısa vade de ise sayın Genel Başkanımız Doğu Bey'in de dile getirdiği atıl olan bir üretim kapasitemiz var. Bu olanakların envanterini çıkartmalı ve değerlendirmeliyiz. Orta vadede ise sanayi kazancının halka yayılması gerektiğini düşünüyorum. Dünya’da ve Türkiye’de faaliyet gösteren bazı kuruluşlar halka dayanarak ve halkın da kazanmasını sağlayarak büyüyebiliyor. Ülkemizin her yerinde bunu gerçekleştirecek fırsatlarımız mevcuttur" diyen Sargın halkın kazanmasının öneminin altını çizdi.

# rusya # iran # çin # ulusal kanal # USMER