Ankara'da kum fırtınası! Meteoroloji ve ABB 'Sarı Uyarı' verdi

Ankara'nın Polatlı ve Haymana ilçesinde kum fırtınası meydana geldi. Devasa toz bulutu, gündüz saatlerinde ilçenin karanlığa bürünmesine neden oldu. Havada uçuşan cisimlerden kaynaklı 6 yurttaş hafif şekilde yaralandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Ankara Büyükşehir Belediyesi “Sarı Uyarı” verdi, vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Ankara'da kum fırtınası! Meteoroloji ve ABB 'Sarı Uyarı' verdi

Ankara’nın Polatlı ve Haymana ilçesinde saat 15 sıralarında kum fırtınası meydana geldi. Devasa toz bulutları Polatlı ilçesinin üstünü kapladı. İlçe gündüz saatlerinde karanlığa büründü.

Görüş mesafesini azaltan fırtına nedeniyle paniğe kapılan vatandaşlar, boş alanlara kaçıştı. Ev ve iş yerlerinin çatıları uçtu, bazı ağaçlar devrildi.

Fırtına nedeniyle Polatlı ilçesinde bazı yerlerde elektrikler kesildi. Polatlı’da tarım işçilerinin kaldığı kırsal bölgedeki alanlarda kurulu çadırlar uçtu.

Fırtına Ankara’nın merkezinde kısmen etkili oldu. Şehir içindeki görüş mesafesinin kısıtlanması nedeniyle trafikte de aksamalar meydana geldi. Bazı esnaf ise iş yerlerinin zarar görmemesi için kepenk kapattı.

Ankara’da kum fırtınası için kriz masası kuruldu. Ankara Valisi Vasip Şahin, sosyal medyadan açıklama yaptı. Şahin, ilk tespitlere göre havada uçuşan cisimlerden kaynaklı 6 vatandaşın hafif yaralandığını ifade etti. Şahin, “Şimdilik başkaca bir can ya da mal kaybına ilişkin tespit bulunmamaktadır.” dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise Ankara için “sarı uyarı” verdi. Müdürlükten yapılan açıklamada Ankara’da uzun zamandır yağış görülmediği ifade edildi.

Vatandaşlar muhtemel çatı uçması, toz fırtınası, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yıldırım ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada tüm önlemlerin alındığı duyuruldu. Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya paylaşımında olumsuzluklara karşı vatandaşların Başkent 153 hattını arayabileceğini vurguladı.

AFAD Başkanlığı ise kum fırtınası sırasında yapılması gerekenlere ilişkin video hazırladı. Videoya göre kum fırtınası sırasında ağız ve burun bir maskeyle kapatılmalı. Korunma işlemi maske yoksa bir giysi veya kumaş ile yapılmalı.

Bu adımdan sonra sığınacak korunaklı yüksek bir yere çıkılmalı. Uçuşan nesnelere ve parçalara karşı dikkatli olunmalı. Fırtınanın geçmesini beklerken mümkün olduğu kadar bulunulan yerde kalınmalı.

ulusal.com.tr

# ankara # Polatlı # haymana