Şok detay: Bir çim biçme makinesi gibi kamyon kullanın

Fransa'nın Nice kentinde kamyonla gerçekleştirilen terör saldırısından önce IŞİD'in militanlarına bu yönde talimatlar verdiği öne sürüldü.

Şok detay: Bir çim biçme makinesi gibi kamyon kullanın

Fransa'nın Nice şehrinde, Bastille Günü'nde 84 kişinin öldürüldüğü saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Kalabalığın üstüne kamyonu sürüp daha sonra ateş açan ve polis tarafından öldürülen saldırganın ise 31 yaşındaki Tunuslu bir Fransız olduğu söyleniyor.

Saldırganın sıradan suçlar tarafından polise tanıdık olduğu, istihbarat birimlerinin ise söz konusu kişiye dair bilgisi olmadığı belirtildi. Belçika sitesi Derniere Heure'ün haberine göre, terör örgütü IŞİD'in daha önce propaganda amaçlı kullandığı mecralarda, 'kamyonla saldırı' talimatında bulunduğu ortaya çıktı.

"BİR ÇİM BİÇME MAKİNESİ GİBİ KAMYON KULLANIN"

Habere göre IŞİD, Inspire adlı propaganda dergisinde daha önce şu satırlara yer verdi: "Bir çim biçme makinesi gibi kamyon kullanın. Kalabalık bölgelere gidin ve en büyük hasarı yapmak için son sürat sürün."

Öte yandan terör örgütünün sözcüsü olarak bilinen Abou Mohammed Al-Adnani'nin de son zamanlarda 'kamyon yardımıyla' saldırılar düzenlenebileceğine dair propaganda yapmış olduğu kaydedildi.

Le Parisien, Adnani'nin, örgütün destekçilerine IŞİD'e katılmamalarını, bunun yerine direkt olarak kendi ülkelerinde eylemlerde bulunmaları çağrısı yaptığını hatırlattı.

Geçtiğimiz ay da Larossi Abballa adlı bir örgüt destekçisi, Paris'te Fransız bir polis ile karısını öldürmüştü./Habertürk

# fransa # nice # terör saldırısı