ABD Başkanı Joe Biden'dan İsrail işgaline karşı olan ülkelere tehdit

İsrail'in saldırılarına destek veren ABD Başkanı Joe Biden, bölge ülkelerini tehdit etti. ABD Başkanı, "İsrail bağımsız Yahudi bir devlet olarak tanınana kadar barış olmayacak" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden'dan İsrail işgaline karşı olan ülkelere tehdit

Kameralar karşısına geçti. İsrail'i savundu, tehditler savurdu. Hedefinde İsrail işgaline karşı olan bölge ülkeleri vardı. ABD Başkan Joe Biden, ''Bölge ülkeleri İsrail’in bağımsız Yahudi bir devlet olarak var olma hakkını tanıyana kadar barış olmayacak.'' dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ile Washington'da görüştü.

İkili toplantı sonrası basın açıklaması yaptı, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Filistin'de yaşananlar gündeme geldi.

İsrail'e 735 milyon dolarlık silah satışına değindi Biden. İşgalci İsrail'e verdikleri güvenlik taahhütlerinde bir değişiklik olmayacağını söyledi.

- İsrail'in güvenliği için verdiğim taahhütlerde bir değişiklik yok. Bölgede iki devletli çözüme hala ihtiyacımız var, sorunlara tek çözüm bu olacaktır.

Biden, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin de konuştu. Batı Şeria'nın güvenliği için kendilerine destek vereceğini belirttiğini kaydetti.

- Aynı zamanda İsraillilere, Kudüs'teki toplumlararası çatışmaları durdurmaları gerektiğini de söyledim.

ABD Başkanı Biden, bir gazetecinin, "Son bir haftada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ilişkinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusunu yanıtladı.

- İnsanlarla yaptığım özel görüşme ve müzakereler hakkında konuşmam. Ancak geçen defasında ateşkes 56 günde sağlanmıştı. Şimdi sağlanan ateşkesin korunması için dua ediyorum. Binyamin Netanyahu'dan söz aldım, o bana verdiği sözleri hep tutmuştur.

# israil # terör # filistin # Kudüs # gazze # washington # joe biden # işgal # israil filistin # israil işgali # filistin devleti # ABD Başkanı Joe Biden # Binyamin Netanyahu # yahudi # Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas # israil terör # Joe Biden tehdit # abd güney kore # Joe Biden İsrail