Hafter'den Türk ordusuna tehdit

Libya'da Amerika destekli Hafter, Türk askerine saldırı tehdidinde bulundu. Tehdide, Ulusal Mutabakat Hükümeti'nden sert yanıt geldi. Ülkede yeni bir çatışma sürecine izin vermeyeceklerini vurgulayan Libya Savunma Bakanlığı, ''Savaşmak isteyen taraf için sonuçlar korkunç olacaktır.'' açıklaması yaptı.

Hafter'den Türk ordusuna tehdit

Libya'da Amerika destekli gayrimeşru güçlerin lideri Hafter, Türkiye'yi hedef aldı; tüm milislerini Libya'daki Türk kuvvetlerine karşı savaşa hazırlanmaya çağırdı.

Savaş çağrısına yanıt veren Libya Ordusu, ''Savaşmak isteyen taraf için sonuçları korkunç olur'' diyerek Hafter'i uyardı.

Libya ordusunun Batı Bölgesi Komutanı Tümgeneral Usame Cuveyli, ''Savaşın fitilini ateşlemeyi düşünen taraflar, vereceğimiz karşılığı da hesaba katmalıdır.'' dedi.

Libya Savunma Bakanı Salah en-Nemruş da ülkede bir buçuk yıl sürecek çatışma sürecinin başladığı ''4 Nisan 2019'' tarihinin bir daha yaşanmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Nemruş, siyasi çözüm süreciyle ilgili olarak da Hafter milislerinin ülkede işlediği suçları örtbas eden hiçbir girişimi kabul etmeyeceklerini belirtti. ''Aklı başında hiçbir kişi, Libyalıların geçim kapısını kapatan ve petrol limanlarına paralı asker yerleştiren bu savaş suçlusuyla masaya oturmaz'' dedi.

Libya Savunma Bakanı, ülkenin tek bir karış toprağından vazgeçmeyeceklerinin de altını çizdi.

# türkiye # libya # hafter # Libya Ordusu