Sputnik ve DİHA'ya erişim engeli talebi onaylandı

Aralarında Rusya haber ajansı Sputnik ve Dicle Haber Ajansı'nın da bulunduğu bazı internet sitesi ve Twitter hesaplarına erişim engeli kararı Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliğince onaylandı. Kararın gerekçesi, yaşam hakkı ile kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması ile suç işlenmesinin önlenmesi.

Sputnik ve DİHA'ya erişim engeli talebi onaylandı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun aldığı, aralarında Dicle Haber Ajansı ve Rusya haber ajansı Sputnik'in de bulunduğu bazı internet sitesi ve Twitter hesaplarına erişim engeli kararı Gölbaşı Sulh Ceza Hakimli tarafından onaylandı.

Başvuruyu, Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü yapmıştı. Terörü öven, şiddete ve suça teşvik eden, kamu düzenini ve milli güvenliği tehdit eden içerikler nedeniyle bazı internet adresleri ve sosyal medya hesaplarına erişimin engellenmesi talep edildi.

Gölbaşı Sulh Ceza Hakimliği, yaşam hakkı ile kişilerin can ve mal güvenliğinin korunması, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması ile suç işlenmesinin önlenmesi kapsamında talebi uygun buldu ve kararı onayladı.

ulusalkanal.com.tr

# Sputnik # diha # dicle haber ajansı