Emperyalizme karşı dev birlik!

Türkiye Gençlik Birliği öncülüğünde düzenlenen Ulusalarası Anti Emperyalist Gençlik Kurultayı İstanbul Boğaziçi Üniversitesi'nde toplandı. Üç gün sürecek kurultayın ilk gün toplantısına 17 ülkeden 21 gençlik örgütü katıldı. Dünya çapında yüzlerce gencin bir araya geldiği kurultaya emperyalizmle mücadele sloganları damgasını vurdu. Kurultay'da konuşan TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, "Tarihi bir gün yaşıyoruz" dedi, 21'inci yüzyılda antiemperyalistlerin aynı cephede toplandığını söyledi.

Uluslararası Anti-emperyalist Kurultay başladı

Günlerdir beklenen Uluslarası Antiemperyalist Gençlik Kurultayı İstanbul Boğaziçi Üniversitesi'nde başladı.

Kurultayın ilk gün toplantısına 17 ülkeden 21 gençlik örgütü katıldı. Dünya çapında yüzlerce genci bir araya toplayan kurultayın ana sloganı ise emperyalizme karşı mücadele oldu.

Toplantının açış konuşmasını Boğaziçi Üniveristesi Atatürkçü Düşünce Kulubü Başkanı Şafak Erdem yaptı.

Türkiye Gençilk Birliği Genel Başkanı Çağdaş Cengiz de tarihi bir gün yaşadıklarını söyledi.

Cengiz, dünyadaki devrim önderlerinin isimlerini saydı, "Hepsi bu salondalar" dedi.

Amerikan Başkanı Bush'a ayakkabı fırlatan Irak'lı gazeteci Muntazar El Zeydi ve Yahudi asıllı Amerikalı Profesör Norman Finkelstein da birer konuşma yaptı.

Kurultaya, Haziran ayaklanmasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan, Ali İsmail Kokmaz ve Zafer Cömert'in aileleri de katıldı. Aileler konferansa çağrıldıkları için TGB'ye teşekkür etti.

Kurultayın yarınki konuşmacıları ise İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve CHP Milletvekili Süheyl Batum olacak. 28 Ekim'de sona erecek kurultayın sonuç bildirgesi ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açıklanacak.

ulusalkanal.com.tr

# tgb # bush # çağdaş cengiz # el zeydi