Cyprus Mail: Davutoğlu döneminde ABD devreye girdi

Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlık döneminde Kıbrıs davasında AKP Rumlar'a kritik bir "taviz" verdi. Kıbrıs'ta yayınlanan Cyprus Mail gazetesinin haberine göre Amerika'nın arabuluculuğu ile Davutoğlu, Rum yönetimi lideri Anastasiadis Davos'ta gizli bir görüşme yaptı. Ve o görüşmede Davutoğlu, 6. bölgede Rumların petrol aramasına yeşil ışık yaktı.

Cyprus Mail: Davutoğlu döneminde ABD devreye girdi

"Davutoğlu döneminde Amerika devreye girdi, Kıbrıs'ta kritik taviz verildi." Bu iddiayı Cyprus Mail gazetesi gündeme getirdi.

Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlık döneminde Kıbrıs konusunda, Amerika'nın devreye girmesiyle Ankara'nın Rumlar'a kritik bir "taviz" verdiği öne sürüldü.

Kıbrıs'ta yayımlanan Cyprus Mail gazetesinde yer alan habere göre, Davutoğlu başbakanlık görevindeyken Ocak 2015'te Rum lider Nikos Anastasiadis ile Davos'ta gizli bir görüşme yaptı.

Görüşmye, Amerika'nın o dönemdeki Başkan Yardımcısı Joe Biden aracılık etti. Davutoğlu, Türkiye'nin 2014'de yaptığı "Türk kıta sahanlığı içinde petrol arama çalışması, savaş nedenidir" açıklamasından vazgeçti. Davutoğlu ayrıca Kıbrıs'ın güneyinde, Türk kıta sahanlığına da dahil olan 6. bölgede Rumların petrol arama ruhsatı vermesine yeşil ışık yaktı.

Cypus Mail haberinde, Davutoğlu'nun bu tavizi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis arasındaki görüşmelerin sonuca doğru ilerlemesi için verdiği, ancak bu anlaşmayı daha sonra bizzat Rum liderin bozduğu bilgisi yer aldı. Gazete, bunun üzerine Türkiye'nin de Davutoğlu döneminde verdiği 'tavizden' vazgeçtiğini yazdı.

ulusalkanal.com.tr

# abd # AKP # KKTC # Anastasiadis # davos # Rum # taviz # Cyprus Mail