Cumhuriyet gazetesi davasının 2'nci duruşması başladı

Cumhuriyet Gazetesi Davası'nın ikinci duruşması Silivri'de başladı. Davada yargılanan Cumhuriyet Gazetesinin yönetici, yazar ve çizerleri, PKK ve FETÖ üyesi olmakla suçlanıyor

Cumhuriyet gazetesi davasının 2'nci duruşması başladı

Cumhuriyet gazetesi yönetici, yazar ve çizerlerinin yargılandığı davanın 2'inci duruşması İstanbulSilivri'de başladı.

Davaya İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi bakıyor. Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki binada görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, Yayın Danışmanı Kadri Gürsel, muhabir Ahmet Şık, ve gazete çalışanı Yusuf Emre İper ile Ahmet Kemal Aydoğdu avukatları katıldı.

24 Temmuz’da ilk duruşması görülen davada Güray Öz, Hakan Kara, Musa Kart, Turhan Günay, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör ve Önder Çelik tahliye edilmişti.

Tahliye taleplerin de görüşüleceği duruşmada, dosyası Cumhuriyet Gazetesi Davası ile birleştirilen FETÖ'den tutuklu Yusuf Emre İper'in savunması alınıyor.

Ahmet Şık ve Kadri Gürsel'in de aralarında bulunduğu sanıklar PKK ve FETö üyesi olmak ve terör örgütlerine yardım etmekle suçlanıyor. İddianamede FETÖ'nün daha önce Taraf gazetesini kullandığı daha sonra MİT TIR'ları ve benzeri haberinin yayınlanması için ise Cumhuriyet gazetesi'nin seçildiği iddiasına yer veriliyor.

Gazetenin yayın çizgisinin Can Dündar ile değiştiğine dikkat çekilen iddianamede sanıklar hakkında farklı suçlamalardan 7 yıl ile 49 yıl arasında değişen hapis cezaları talep ediliyor.

ulusal.com.tr

# istanbul # fetö # pkk # cumhuriyet gazetesi # Silivri