Aile hekimleri 2. kez iş bıraktı

Aile hekimleri yurt genelinde 2. kez iş bıraktı. Hekimler 1 Temmuz'da yürürlüğe giren sözleşme ve ödeme yönetmeliğine tepkili. Haklarının kısıtlandığını söyleyen aile hekimleri yönetmeliğin bir an önce geri çekilmesini istiyor.

Aile hekimleri 2. kez iş bıraktı

Haber: Dilek Doğan-Buse Gençtürk Kamera: Melik Nacar

Taleplerini ve tepkilerini yetkililere duyurmak için bir kez daha iş bıraktılar.

Aile hekimleri 1.'sini 16 Ağustos'ta yaptığı iş bırakma sonrasında Sağlık Bakanlığında geri dönüş alamadığı için 2. kez iş bırakma kararı aldı.

Hekimler olumlu adımlar atılmadığı sürece bu iş bırakmalara devam edeceklerini ifade etti. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) 2. Başkanı Yusuf Eryazgan müzakere edilmesi gerektiğini söyledi:

- Şu anda Türkiye’nin yüzde 75,80’inde iş bırakma kararımız uygulanıyor. Aile hekimleri ödeme sözleşme yönetmeliğinin geri çekilmesini ve tamamen bu şartların ortadan kaldırılmasını istiyor. Bunun tekrar müzakere edilmesini istiyor.

Ödeme sözleşme yönetmeliği geri çekilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirten Yusuf Eryazgan, Sağlık Bakanlığı’na çağrı yaptı:

- Yönetmelik içerisinde aile hekimlerine cezalar var. Bu cezalar aile hekimlerinin moralini bozuyor. Pandemi döneminde eksikliklerimizin giderilmemesinin üstüne ceza yönetmeliği ile bize ceza kesildi. Hem maaşlarımızın ödenmemesi ile tehdit ediliyoruz hem de özlük haklarımız tırpanlanıyor.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, yönetmeliğe tepki göstermek için 11 Eylül’de Ankara’da miting yapacak.

# ceza # miting # hekim # ödeme # aile hekimleri # AHEF # iş bırakma # iş bırakma eylemi # Yusuf Eryazgan