İnşaat sektöründe çimento krizi büyüyor

Çimento fiyatında yüksek artışa tepki gösteren müteahhitler, talepleri yerine getirilmezse bu ay içinde iş bırakma eylemi yapacak. Ulusal Kanal'a özel açıklamalar yapan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Başkanı Tahir Tellioğlu, Rekabet Kurumu'nu göreve çağırdı. Geçen yıl 160 lira olan ton başı fiyatın 450'ye çıkarılmasını fırsatçılık olarak değerlendirdi.

İnşaat sektöründe çimento krizi büyüyor

İnşaat sektöründe çimento krizi büyüyor. Çimento ücretine yüksek oranlı zamlar müteahhitleri harekete geçirdi. Anadolu'daki müteahhitler iş bırakma eylemine hazırlanıyor.

Geçen yıl 160 lira olan ton başı fiyat, bugünlerde 450 liraya çıkarıldı. İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Rekabet Kurumu'nu göreve çağırdı. Eğer talepleri yönünde adım atılmazsa bu ay içerisinde tüm inşaatlar durdurulabilir.

Ulusal Kanal'a konuşan Tellioğlu, hiçbir inşaat malzemesine bu oranda bir artış yapılmadığını, bu durumu bir tek çimentoda yaşadıklarını belirtti.

Tellioğlu, deprem kuşağı olan ülkemizde 6 milyona yakın çürük yapının dönüştürülmesi beklenirken, böyle bir zam yapılmasının ülke ekonomisine vurulan bir darbe olduğunu savundu:

- Bundan yaklaşık bir ay önce Ticaret Bakanımız başkanlığında hem demirçelik hem de çimento sektörüyle iki toplantı gerçekleştirdik. Demir çelik sektörü çıkan kararlara uydu. Fakat çimento sektörünün bu noktada fırsatçılık yaptığını düşünüyoruz. Rekabet Kurumu sesimizi duysun. Geçen sene 160 TL olan ton fiyatının 450 TL'ye çıkması, Türkiye'deki rekabet şartlarına aykırı bir durum. Bu durumunu düzelterek net bir adımın atılmasını bekliyoruz.

# inşaat # çelik # inşaat sektörü # inşa # demir # çimento # çimento fiyatları