PKK kamplarındaki drone eğitimini ABD ve Fransa'nın veriyor

PKK’nın son dönemde yaptığı insansız hava araçları ve maket uçaklı saldırı eğitiminin arkasından ABD çıktı. Bu gerçeği yakalanan teröristler ifadelerinde anlattı. Teröristler PKK’nın yurt dışındaki kamplarında açılan okullarda drone ve maket uçak yapımı ile kullanma eğitimini ABD ve Fransa gibi ülkelerin verdiğini söyledi.

PKK kamplarındaki drone eğitimini ABD ve Fransa'nın veriyor

ABD ve Fransa başta olmak üzere Suriye’deki koalisyon güçleri PKK'ya drone ile maket uçak yapımı ve kullanma eğitimi veriyor. Bu çarpıcı ifadeler yakalanan teröristlere ait.

Yurt içi ve sınır ötesinde düzenlenen seri operasyonlarla ağır darbe alan terör örgütü PKK, önceleri keşif ve gözetleme için kullandığı insansız hava aracı ve model uçakları son dönemde kamikaze saldırılar için kullanılıyor.

Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’ne C4 patlayıcı taşıyan 2 drone ile saldırı girişimi başarısız olan örgüt, 3 gün önce de eş zamanlı olarak Batman ve Şırnak’ta da aynı yönteme sarıldı.

Saldırılarda 3 metre kanat açıklığı olan model uçakların kullanılması dikkati çekerken güvenlik uzmanları bu tür uçakların havalanması için pist gerektiğini belirtiyor. Şırnak’taki saldırı girişiminde kullanılan model uçağın Suriye’de PKK kontrolündeki bölgelerden havalanmış olabileceği ifade ediliyor.

Saldırılarda kullanılan drone ve model uçakların navigasyon ışıklarının açık olması da dikkat çeken bir diğer unsur…. Menzilleri ise 25-40 km arasında…

"OKULLARDA DRONE/MODEL UÇAK YAPIMI VE KULLANIMI EĞİTİMİ VERİLDİ"

Teslim olan teröristlerin ifadeleri, PKK’lılara drone ve model uçaklı saldırı konusunda eğitimler verildiğini ortaya koydu. PKK, Kuzey Irak’ta Gara, Suriye’de ise Sırrin kamplarında sözde drone ve maket uçak okulları açtığı da ifadelerde yer aldı.

Teröristlerin ifadelerinde, “ABD ve Fransa başta olmak üzere Suriye’deki koalisyon güçlerinin, örgütün sözde özel kuvvetler birimine bağlı teröristlere drone/ model uçak yapımı ve kullanımı eğitimi verdiği” bilgileri yer aldı.

PKK’nın droneları kendisinin yaptığı, model uçakları ise yurt dışından önce Irak’a, oradan da Suriye’ye getirdiği belirtildi.

Sabit kanat olan model uçakların fiyatı, uçuş menziline göre 200 ila 2 bin dolar arasında değişiyor. 200 metre yüksekliğe kadar çıkabilen bu droneların üzerine 4 havan mermisi yüklenebilirken, gövde kısmında da EYP taşıyabilecek boş bir alan bulunuyor.

Model uçakların gece görünmesini engelleyen ve çoklu frekans sistemi yüklenebilen beyin kartları ile bazı parçalarının, Türkiye’ye SİHA parçası ambargosu koyan Kanada menşeili olduğu ifade ediliyor.

# abd # pkk # tsk # terörist # suriye # abd pkk # msb # kuzey ırak # fransa # insansız hava araçları # gara # pkk kampları # ABD PKK destek # PKK ABD # abd pkk eğitim # pkk suriye # Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü # fransa pkk