JAK timleri Kars'ta kayaklı gösteri yaptı

Kars’ta Jandarma Arama Kurtarma timleri, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kayaklı gösteri yaptı. Etkinliğin amacı, afetlere yönelik farkındalığın artırılmasıydı.

JAK timleri Kars'ta kayaklı gösteri yaptı

Afetlere yönelik farkındalığı artırmak amacıyla harekete geçtiler. Bunun için de Jandarma Arama Kurtarma timleri, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kayakgösteri yaptı.

İçişleri Bakanlığınca 2021 yılı Türkiye Afet Yılı ilan edildi. Kars’ta bu kapsamda yıl boyunca çok sayıda eğitim ve etkinlik yapılacak.

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, beraberindeki AFAD İl Müdürü Oktay Ayğan, İl Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç ve İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, Cıbıltepe’de vatandaşlarla bir araya geldi. Afet konusunda bilgilerin yer aldığı broşürleri vatandaşlara ulaştırdılar.

Etkinlikte, ellerinde Türk bayrağı ve meşale taşıyan JAK timleri, "Afet risklerine karşı hep birlikte" yazılı pankartı açtı. Cıbıltepe'nin 1 etap pistinden kayarak iniş yaptılar.

# afet # içişleri bakanlığı # etkinlik # AFAD # kars # türk bayrağı # jandarma # 2021 # kayak # gösteri # Cıbıltepe Kayak Merkezi # JAK # kayak merkezi # farkındalık # Jandarma Arama Kurtarma # cıbıltepe # kars valisi