Emekli amiraller soruşturması: İşte ilk ifadeler

Gözaltındaki 10 emekli amiralin emniyette ifadeleri alınmaya başlandı. İfadelerin 12 Nisan sabahına kadar tamamlanması bekleniyor. Yaş sebebiyle gözaltında olmayan 4 emeklinin ifadesinin alınmasıyla da emekli amirallerin savcılığa sevk edilmesi öngörülüyor.

Emekli amiraller soruşturması: İşte ilk ifadeler

Yayınladıkları 104 imzalı bildiri nedeniyle gözaltına alınan 10 emekli amiralin ifade alındı. Amirallere emniyette yöneltilen soruların ayrıntıları da ortaya çıktı.

3 Nisan gece yarısı yayınlanan bildirinin ardından Ergun Mengi, Türker Ertütk ve Atilla Kezek’in de arasında bulunduğu 10 kişinin AnkaraTerörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri 10 Nisan akşamı alınmaya başladı.

Gözaltı süreleri 12 Nisan’da sona erecek olan amirallerin ifadelerinin de bu tarihe kadar tamamlanması bekleniyor. Yaşları nedeniyle gözaltına alınmayan 4 amiralin de 12 Nisan’da ifade vermesinin ardından savcılık sürecinin başlayacağı belirtiliyor.

Emniyette ilk ifadelerini veren amirallere ne sorulduğu ise merak konusuydu.

Sorgulamaya ilişkin ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı.

Edinilen bilgiye göre, amirallere WhatsApp grubunu kimlerin kurduğu, açıklama öncesinde toplantı yapılıp yapılmadığı sorusu yönlendirildi.

Ayrıca söz konusu bildirinin 104 kişi haricinde kimlere gönderildiği ve yayınlanma saati de soruldu. Güvenlik güçleri emekli amirallere bildirinin Veryansın TV'de yayınlanacağı konusunda bilgileri olup olmadığını ve görüşme yapılıp yapılmadığını da yöneltti.

Açıklamada, ''aksi halde'' diye başlayan cümle ile ne kast edildiği ve bu görüşe katılıp katılmadıkları da amirallere sorulan sorular arasında yer aldı.

# ankara # soruşturma # terör # terörle mücadele # whatsapp # emniyet # ifade # sorgu # güvenlik güçleri # bildiri # Amiral # emekli amiral # Ergun Mengi # atilla kezek # veryansın tv # Türker Ertürk