Sedat Peker'den videolu açıklama: ''Operasyonun arkasında Mehmet Ağar ve Pelikancılar var''

Organize suç örgütü lideri olma iddiasıyla yargılanan Sedat Peker, kendisi ve adamlarına yönelik operasyon sonrası ilk kez konuştu. Peker, operasyonun arkasında Mehmet Ağar ve Pelikancılar grubunun olduğunu ileri sürdü.

Sedat Peker'den videolu açıklama: ''Operasyonun arkasında Mehmet Ağar ve Pelikancılar var''

Sedat Peker, kendisine yönelik operasyonla ilgili konuştu; Mehmet Ağar’ı suçlayarak, tehditler savurdu.

Geçtiğimiz haftalarda Kuzey Makedonya polisi tarafından sınır dışı edilip Kosova'ya sığınan organize suç örgütü elebaşı Sedat Peker'in Türkiye'de bulunan adamlarına eş zamanlı operasyonlar düzenlenmiş; 7 ilde 52 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyon kapsamında Peker’in evinde de arama yapılmıştı.

İstanbul merkezli soruşturmada, Peker ve adamları hakkında, "suç örgütü kurmak”, "nitelikli yağma", "gasp", "rüşvet", "yaralama", "tehdit" gibi pek çok suçlama yer aldı.

Yurt dışında olduğu bildirilen Sedat Peker, operasyonla ilgili sosyal medya hesabından 42 dakikalık video yayınladı. Kendisine yönelik operasyonun arkasında Eski Bakan Mehmet Ağar ve Pelikancılar olarak bilinen grubun olduğunu ileri sürdü.

- Mehmet Ağar ve Pelikancılar olarak bilinen grup, bazı güç odakları için şahsıma yapılan kanunsuzlukların taşeronluğunu yaptılar.

- Benim kafama takılan sorulardan en önemlisi şu: Mehmet Ağar, yılların kurdu. Hiçbir işinde iz bırakmaz. Bu kadar iz, onun yönettiği, onun yönlendirdiği işte neden bırakıldı? Mehmet Ağar bunu neden bu kadar açık etti? Bunun da illaki vardır bir sebebi.

Sedat Peker, 3 ayda 12 video çekerek, açıklamalarına devam edeceğini söyledi; "geçmişte yaşanan ve gelecekte yaşanacak olanları anlatacağım” dedi.

# operasyon # gözaltı # tehdit # yaralama # suç # gasp # suç örgütü # RÜŞVET # sedat peker # Mehmet Ağar