Ankara merkezli 43 ilde FETÖ operasyonu

Ankara merkezli 43 ilde FETÖ’cülere yönelik büyük bir operasyon başlatıldı. Jandarma, emniyet ve çeşitli kamu kurumlarında olduğu tespit edilen 102'si mahrem imam, 143 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Savcılığın kararının ardından harekete geçen güvenlik güçleri eş zamanlı operasyonlarla gözaltı işlemlerini yaptı.

Ankara merkezli 43 ilde FETÖ operasyonu

102'si mahrem imam olmak üzere 143 FETÖşüphelisi hakkında gözaltı kararı verildi.

Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün FETÖ’cülerin deşifre edilmesi için yaptığı çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda, Ankara merkezli 43 ilde büyük bir operasyon başlatıldı.

Soruşturma kapsamında, örgütün Jandarma Genel Komutanlığında ve 61'i çeşitli kamu kuruluşlarından ihraç edilmiş kişiler olmak üzere 102 "mahrem imamı" saptandı.

Örgütün emniyet mahrem yapılanması içinde ise 15 şüpheli belirlendi. 8'i 1'inci sınıf, 1'i 2'nci sınıf emniyet müdürü 15 şüphelinin, HTS sonucu üst düzey örgüt mensuplarıyla iletişimi tespit edildi.

Yine yürütülen soruşturmalar kapsamında haklarında yakalama kararı olan ve hücre evlerinde barındıkları tespit edilen 26 şüpheli belirlendi. Bunlardan 16'sının “ByLock” kullanıcısı olduğu ve kamu görevinden çıkarıldıkları öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 102’si mahrem toplam 143 şüpheli hakkında verdiği gözaltı talimatının ardından emniyet güçleri harekete geçti. Belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenlendi ve gözaltı işlemi yapıldı.

# ankara # fetö # Emniyet Genel Müdürlüğü # operasyon # gözaltı # şüpheli # Kamu # jandarma # emniyet # Milli İstihbarat Teşkilatı # emniyet müdürü # mahrem