Diyarbakır Barosu'na soruşturma

Diyarbakır Barosu'nun 24 Nisanda yayınladığı "Büyük felaketin acısını paylaşıyoruz" başlıklı skandal açıklama hakkında soruşturma başlatıldı. İstanbul Barosu ise Biden'ın soykırım yalanına tepki gösterdi. AİHM'deki Perinçek zaferinin de hatırlatıldığı açıklamada, "Emperyalizmin siyasal özlü heveslerinin hiçbir hukuki gerekçesi yoktur" ifadelerine yer verildi.

Diyarbakır Barosu'na soruşturma

Diyarbakır Barosu'nun 24 Nisan'da yayınladığı 1915 olaylarını "Soykırım" olarak nitelendiren bildiri yayınlamasının ardından savcılık harekete geçti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Baro Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri hakkında, 'Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçundan soruşturma başlattı.

İSTANBUL BAROSU'NDAN ABD'YE TEPKİ

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olayları için "Soykırım" ifadesini kullanmasına İstanbul Barosu'ndan tepki açıklaması geldi.

AİHM'de görülen Perinçek-İsviçre davasına vurgu yapılan İstanbul Barosu açıklamasında "Soykırımdan söz edilmesi olası değildir" denildi.

- Ülkelerin yürütme veya yasama meclisleri tarafından verilen kararlarla, “soykırım” tespitinin yapılmış olmasının hiç bir hukuki değeri yoktur. Bu yönde alınan kararların ve onların zecri sonuçlarının ifade özgürlüğünün ihlali anlamına geldiği AİHM Perinçek/Türkiye kararında açıkça vurgulanmıştır.Açık deyişle “soykırım” nitelemesini haklı kılacak bir mahkeme kararı olmadığı gibi, öyle bir saptamanın haksızlığını hüküm altına alan bir karar da mevcuttur.

# soruşturma # soykırım yalanı # sözde ermeni soykırımı # 1915 olayları # aihm # istanbul barosu # ABD Başkanı Joe Biden # bildiri # 1915 olayları soykırım # Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı # soykırım yalanları # Joe Biden soykırım # diyarbakır barosu # Perinçek İsviçre # Joe Biden açıklama # ABD Başkanı Joe Biden soykırım # AİHM Perinçek İsviçre zaferi