Akvaryum Kafe çalışanları eylemde

İzmir Çiğli'de belediye ortaklığıyla bir şirket tarafından işletilen kafede çalışan emekçiler, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkanınca eylem yaptı. Şirket kafenin zarara uğradığı gerekçesiyle 69 kişinin işine son verdi.

Akvaryum Kafe çalışanları eylemde

İzmir Çiğli'de belediye ortaklığıyla bir şirket tarafından işletilen Akvaryum Kafede çalışan 69 kişi, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkandığı için eylemi yaptı. Bunun üzerine emekçilerin işine son verildi.

Devrimci Turizm İşçileri Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Tahir Ozan, CHP’li Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’ye seslendi.

- Arkadaşların iş akitleri fesh edildi. Biz bu konuda gereken müdahaleleri yaptık ancak şu ana kadar hala bize bir geri dönüş olmadı. Bu uygulamanın doğru olmadığını düşünüyoruz.

- Biz Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'ye şunu söylüyoruz. Lütfen işten atılan arkadaşlarımız geriye alınsın ve bir kez daha TİS süreci devam etsin. Haklarımızı verilsin.

İşçiler belediyenin Toplu Sözleşme Görüşmelerini “gelir yok” diyerek çıkmaza sürüklediğini söyledi.

Çiğli Gıda Şirketi de konuya ilişkin açıklama yayınladı. Çalışanların 3 gün boyunca hukuksuz eylem yaptığı ve Çiğli halkının restorana alınmadığını ileri sürdü.

Açıklamada “Şirketimiz mali açıdan büyük zarara uğratılmıştır, tüm bu süreçler, şirketimizin çalışanların iş akdini feshetmesine mecbur kılmıştır” ifadelerini kullandı.

# çiğli # İzmir Çiğli # tis # devrimci turizm işçileri sendikası # Toplu sözleşme görüşmeleri