TGB kapıya kilit vurdu Bakanları üniversiteye almadı

AKP'nin İfade Özgürlüğü paneline Türkiye Gençlik Birliği ve İstanbul Üniversitesi öğrencileri damgasını vurdu. Panelin yapılacağı salona gelen TGB üyeleri ve öğrenciler demokratik haklarını kullanarak konuşmacıların konuşmalarını yapmalarına izin vermedi. "İfade Özgürlüğü" adlı paneli öğrenci forumuna çevirdi. Herkesin söz aldığı forumda AKP'nin ifade özgürlüğünü nasıl kısıtladığı konuşuldu.

TGB kapıya kilit vurdu Bakanları üniversiteye almadı

İnanç Saraçoğlu

AKP'nin İstanbul Üniversitesi'nde "İfade Özgürlüğü" panelinin yapılmasına Türkiye Gençlik Birliği üyeleri ve İstanbul Üniversitesi öğrencileri izin vermedi.

Sabah erken saatlerde panelin yapılacağı salonun girişine "İfade Özgürlüğüymüş Yemezler" yazılı pankart asan TGB üyeleri, İstanbul Üniversitesi kapılarının AKP'ye kapalı olduğunu sloganlarla duyurarak kapıya kilit vurdu.

Panelin yapılacağı salonun önünde açıklama yapan TGB il başkanı Olgu Özdemir şöyle dedi.

Üniversite duyurusunda halka açıktır, yazmasına rağmen yetkililer, panelin yapılacağı salona girmek isteyen TGB üyelerini içeri almamak için direndi.

Salona girmeyi başaran TGB üyeleri, panelin açılış konuşmasının okunduğu sırada AKP'nin İfade Özgürlüğü'ne tepkilerini dile getirdi. Dışarıdaki polisi, tomayı siz mi organize ettiniz, diye sorular yönelten TGB'lilere hiçbir yanıt verilmedi.

Sordukları soruların cevaplarını alamayan gençler, alkış ve sloganlar ile "İfade Özgürlüklerini" kullandı.

AKP'nin panelinin yapılmasına izin vermeyen öğrenciler, kürsüye el koyarak öğrenci forumu düzenledi.

Öğrencilerin protestoları nedeniyle konferansta konuşma yapamayan Taraf gazetesi eski köşe yazarı Roni Margulies, demokratik hakkını kullanan gençlere tepki olarak el hareketi yaptı.

Katılımcı listesinde isimleri yer alan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ankara'daki programlarını gerekçe göstererek panele katılmadı.

Forumda her görüşte öğrenci kürsüye çıkarak konuşma yaptı.

Forumda konuşan Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkan Yardımcısı Çağdaş Cengiz üniversite öğrencilerinin birlikte olduğunda başarılı olduğunu ifade etti.

"Süreç Analiz diye bir ana başlık organizatörler tarafından belirlenmiş bizde burada süreci analiz ediyoruz aslında. Süreç analizi sonucunda ortaya çıkan en önemli gerçek şu AKP'nin yalanlarının üniversite gençliği tarafından hiçbir değer kazanmadığı gerçeğidir. Sistem kendi gençliğini, yaratamadı biat eden boyun eğen ne güzel şeyler yapıyorsunuz dememizi bekleyen bir gençliği AKP iktidarı yaratamadı çünkü bütün beklentileri bu. Şimdi şunları yapıyoruz bunları yapıyoruz falan yapıyoruz diyip gençlik tarafından onların ağzının içine baka baka salyalarının akması bekleniyor ama üniversite gençliği çok olgun bir şekilde alınan tutum hem etkinliğin bu aşamaya gelmesi gerçek anlamda demokratikleşmedir. Burada bir sürü farklı fikirlerde birbirleriyle belki asgari müşterekte anlaşsada farklı düşüncelerde bir çok arkadaş var ama şuan burada birleştirici hava var. Ama bu hava AKP'nin yarattığı hava değil buradaki üniversite öğrencilerinin yarattığı havadır bunu bir kere tespit edeceğiz. Şu yeni YÖK tasarısı, aynı zamanda bu yeni anayasa tasarısı hepsi toplamda AKP'nin gene yalanlarının ortaya çıkacağı bir süreç olacak bu bahar aylarında göreceğiz AKP’nin hangi yalanları tekrar söyleyeceğini. Ama ben eminim gene üniversite öğrencileri bu yalanlara karşı yumruğunu masaya vuracak."

ulusalkanal.com.tr