CHP'de İzmir depremi

İzmir'de CHP'li Belediyeler kaynıyor. Urla, Menemen, Torbalı ve Gaziemir'den sonra Menderes İlçesi Belediyesi de karıştı. Belediye Başkan yardımcısı, Belediye Başkanını CİMER’e şikayet etti. Ardından başkan yardımcısı görevden alındı. Bunun üzerine CHP’li 4 belediye meclis üyesi istifa kararı aldı.

CHP'de İzmir depremi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'de kriz üzerine kriz yaşıyor. CHP, seçim kazandığı Urla’yı FETÖ’den Menemen’i de yolsuzluktan kaybetti. Torbalı’da da belediye başkanının vefatı nedeniyle yapılan seçim AK Parti tarafından yargıya taşındı. Gaziemir'de belediye başkanı ile CHP İl Başkanlığı arasında atama sorunları yaşanıyor.

Kaynayan kazana şimdi de Menderes Belediyesi’ndeki 4 CHP’li meclis üyesinin istifa kararları eklendi.

Olay Menderes Belediye Başkan YardımcısıGürsel Rüzgar'ın Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı CİMER’e şikayet etmesi ile başladı. Rüzgar, Menderes Belediye Başkanı Kayalar’ın usulsüz inşaatlara ve kaçak yapılara göz yummakla suçladı. CİMER’e yapılan şikâyet dilekçesinin ardından belediye başkanı yardımcısını görevden aldı.

Görevden alma kararının ardından CHP’li 4 Meclis üyesi istifa kararı aldı. CHP'li meclis üyeleri Fatma Ekicioğlu, Amine Çiçek, Bülent Taşkıran ve Ertan Güleç’in istifalarını il başkanlığına ve parti yönetimine sözlü olarak bildirdikleri öğrenildi. Dört üye, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve ekibinin yolsuzluk iddiaları ile yönetim zafiyeti içinde olduğunu öne sürüyor.

4 CHP'li Meclis üyesi, İzmir İl Başkanlığı'na acil müdahale çağrısı yaptı. CHP'li meclis üyeleri, belediyenin şeffaf yönetilmediğinden ve karar alma süreçlerinde ortak akıldan uzaklaşıldından şikayetçi.

Öte yandan Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki, Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ve kendisi hakkında CİMER’e şikayette bulunan Belediye Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Gürsel Rüzgar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kaymakam Tiryaki ayrıca, görevi ihmalden soruşturma başlattı.

# izmir # chp # fetö # urla # menemen # Torbalı # menderes # şikayet # gaziemir # suç duyurusu # CİMER # belediye başkan yardımcısı # Gürsel Rüzgar # Ertan Güleç # Meclis üyesi