Fethullah Gülen darbe mesajını verirken yanında kimler vardı?

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in 15 Temmuz öncesi darbe talimatını verdiği sırada yanında bulunanlar deşifre oldu. Gülen’in 19 Mart 2016’da, darbe mesajını videoya kaydettiği sırada yanında, terör örgütünün üst düzey mahrem imamları olan Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek ve Nurettin Oruç vardı.

Fethullah Gülen darbe mesajını verirken yanında kimler vardı?

15 Temmuzdarbe girişimiyle ilgili ulaşılan istihbarat raporlarında dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeşil cübbesiyle darbe talimatı verdiği sırada yanında bulunanlar deşifre oldu. O sırada Gülen’in yanında terör örgütünün üst düzey mahrem imamları olan Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek ve Nurettin Oruç vardı.

Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç gibi darbe girişimini yöneten mahrem imamlar, ABD'ye İngiltere, İsviçre ve Almanya gibi ülkeler üzerinden geçti. Darbeyle Gülen'in bağını gizlemek amacıyla yapılan bu trafik ABD'nin İç Güvenlik raporlarında deşifre oldu. 15 Temmuz darbe girişimini Fetullah Gülen'in talimatıyla yapıldığını belgeleyen çarpıcı bir bilgiye daha ulaşıldı.

Ulaşılan istihbarat raporlarında, FETÖ’nün TSK imamı Adil Öksüz, Ankara'da darbe toplantısına katıldıktan sonra 17 Mart'ta, Kemal Batmaz 12 Mart'ta, Nurettin Oruç 10 Mart'ta, Hakan Çiçek ise 08 Şubat 2016'da ABD'ye gitti. Dörtlü, 17 Mart ile 21 Mart arasında Fetullah Gülen'in Pensilvanya'daki malikanesindeydi.

FETÖ elebaşı, 19 Mart 2016’da darbe talimatının tüm örgüte duyurulması için kamera karsısına geçti. 4 üst düzey örgüt üyesi de o sırada yanındaydı. Talimatı birinci ağızda alan Adil Öksüz ve Nurettin Oruç 21 Mart'ta, Kemal Batmaz 23 Mart'ta, Hakan Çiçek ise 24 Mart'ta Türkiye'ye döndü.

Gülen,“asker yeşili” olarak da anılan haki renkli cübbesiyle kaydettiği videoda, şifreli bir dil kullandı.

- Antparantez umum adına konuşuyorum, umum İslam toplumu adına, Kapadokya sakinleri, oradaki serkarlar adına konuşuyorum

Gülen'in, konuşmasını ilgisiz bir yerde keserek antparantez açtığı bu cümlede söylediği “Serkar” sözcüğü Osmanlıca bir alıntı; Türkçede "Komutan, Amir, Müdür" anlamlarına geliyor. "Kapadokya" ifadesinin ise FETÖ/PDY içerisinde TSK için kullanılan bir şifre olduğu biliniyor. Gülen, “Kapadokya sakinleri” diyerek, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki üst düzey örgüt mensuplarına talimat gönderiyordu.

Söz konusu 4 isimden Hakan Çiçek, Kemal Batmaz ve Nurettin Oruç, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince karara bağlanan Akıncı Üssü davasında, "yönetici" sıfatıyla bütün eylemlerden sorumlu tutularak 79’ar kez ağırlaştırılmış müebbet ve 3 bin 901 yıl 6’şar ay hapis cezasına mahkum edildiler. Adil Öksüz ise hala firari.

# abd # fetö # tsk # fethullah gülen # 15 temmuz # almanya # darbe # adil öksüz # Kemal Batmaz # Nurettin Oruç # hakan çiçek