MEB'in yeni karne notu kararını eğitimciler eleştirdi

Milli Eğitim Bakanlığı, ilk ve ortaokullarda birinci dönem karne notunun nasıl belirleneceğine ilişkin kararı değiştirdi. Yeni karar ile karne notu, yüz yüze sınav değerlendirilmeden sadece canlı derse katılım ve proje ödevi puanı üzerinden oluşturulacak. Eğitimciler, bu kararın eşitsizlik yaratacağını ve sık karar değiştirmenin doğru olmadığını belirtti.

MEB'in yeni karne notu kararını eğitimciler eleştirdi

Haber: Buse Gençtürk

İlk ve ortaokul ara karnenotu belirlenmesinde değişikliğe gidildi. Değişikliğe eğitimcilerden itiraz geldi.

İlk ve ortaokul öğrencileri 22 Ocak’tan itibaren ara karnelerini almaya başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı bu öğrencilerin karne notlarının yüz yüze sınav yapılmadıysa canlı ders etkinliklerine katılım ve proje ödevleri üzerinden belirleneceğini açıklamıştı.

Bakanlık bu kararda değişikliğe gitti. Buna göre bazı okullarda yapılabilen yüz yüze sınavlar karne notunda etkili olmayacak. Yeni karara göre bu öğrenciler canlı derslere katılım ve proje ödevi puanı üzerinden karne notunu alacak. Öğrenciler okula başvurarak yazılıların karneye işlenmesini isteyebilecek.

Eğitimciler ilk ve ortaokullarda uygulanacak bu kararın yanlış olduğunu ve sık karar değiştirilmemesi gerektiğini belirtti. Bazı öğrencilerin uzaktan eğitime katılamadığına dikkat çekti:

''Uzaktan öğretim nedeniyle eşitsizlik yaratır…Tüm öğrencilerimize 100 verilsin.''

# eğitim # öğrenci # milli eğitim bakanlığı # meb # uzaktan eğitim # not # karne # canlı ders