Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, referandumun sorumlusunu buldu

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, bugünkü yazısında laikliği hedef aldı. Yazısında Barzani'nin bölünme referandumuna değinen Kaplan, "Aslında yaşananlar, ulus-devlet fikrinin, bu fikrin gerisindeki “laiklik ideolojisi”nin çöküşüdür" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak yazarı Yusuf Kaplan, referandumun sorumlusunu buldu

Yeni Şafak gazetesi yazarı Yusuf Kaplan, bugünkü yazısında ulus-devlet ve laikliği hedef aldı. Yazısında Barzani'nin bölünme referandumuna değinen Kaplan, "Aslında yaşananlar, ulus-devlet fikrinin, bu fikrin gerisindeki “laiklik ideolojisi”nin çöküşüdür" ifadelerini kullandı

Kaplan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Neresinden bakarsanız bakın, “Büyük Kürdistan Devleti” hayali, geri dönüşü çok zor bir hayalete ve çok yönlü bir felâkete dönüşecektir.

Aslında yaşananlar, ulus-devlet fikrinin, bu fikrin gerisindeki “laiklik ideolojisi”nin çöküşüdür.

Ulus devlet fikri, sadece bölgemizde değil bütün dünyada çöktü.

Modernlik, özellikle düşünce devrimleri, siyasî devrimler ve sanayi devrimlerinden sonra ulus devlet fikrini icat etti. Ulus devlet fikri, Avrupa’da imparatorluklara yedirildi; bir süre kör-topal gitti: Önce imparatorlukları çökertti (İngiliz, Osmanlı, Rus ve Alman imparatorluklarını yerle bir etti), sonra da, Avrupalı ulus devletlerin çöküşünün yapıtaşlarını döşedi."

ulusal.com.tr

# referandum # yeni şafak # yusuf kaplan