Vatan Partisi'nden emek cephesine ziyaret

Vatan Partisi İşçi Sendika Bürosu yöneticileri emek cephesine önemli bir ziyarette bulundu. Tes-İş Sendikası Genel Başkanı Ersin Akma ile görüşen Vatan Partisi heyeti kamudaki işçilerin toplu sözleşme süreci hakkında bilgi aldı. Akma, görüşmelerde asgari ücrette olduğu gibi Türk-İş, Hak-İş ve DİSK’in ortak hareket edeceklerini belirtti.

Vatan Partisi'nden emek cephesine ziyaret

Haber: Seda Akyüz Kamera: Tansev Kara

Emek ve vatan mücadelesine dikkat çekildi. İşçi tarafını yakından ilgilendiren toplu sözleşme süreci üzerinde istişare yapıldı.

Vatan Partisi Türk-İş’e bağlı Tes-İş Sendikası’nı ziyaret etti. Sendika Genel Başkanı Ersin Akma ile görüşen heyette partinin İşçi Sendika Büro Başkanı Hüseyin Karanlık ve yöneticileri yer aldı.

Emek ve vatan mücadelesinin önemine vurgu yapan Karanlık, Nisan-Mayıs gibi başlayacak olan kamudaki toplu sözleşme süreci hakkında bilgi aldı.

Bu yıl toplu sözleşmede bir ilk yaşanacak. Kamuda taşerondan kadroya geçen çalışanlar da toplu sözleşmeye dâhil edilecek. Sürece ilişkin konuşan Sendika Genel Başkanı Akma, masada yetkili olan Türk-İş'in bu yıl diğer işçikonfederasyonları ile hareket etme kararı aldığını söyledi:

- KHK ile gelen 450 bin kişi de bu sene katılacak. Bu dönem 630-650 bin civarında işçi için imzalanacak. 330 bini Türk-İş, 290 bini de Hak-İş’te. Bu yıl üç konfederasyon birleşti. Aklın yolu bir. Güç birliği yüzde 48'i dışarıda bırakmamak için.

Akma, üç işçi konfederasyonun görüşmeler öncesi teknik ekipleri oluşturduğunu da ifade etti:

- Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Yol İş Genel Başkanı Ramazan Ağar'ın başkanlığında teknik ekipler oluşturuldu.

# vatan partisi # türkiş # khk # tesis # tip # işçi # emek # sendika # toplu iş sözleşmesi # teknik # emekçi # vatan mücadelesi # konfederasyon # işçi konfederasyonu