İşçi Partisi Büyükşehir Başkan Adayını açıkladı

İşçi Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı.

Karaca Otel’de düzenlenen coşkulu etkinlikte konuşan İşçi Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk, İşçi Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını; “Çok şerefli bir vazife için buradayım. Güzel İzmirimizin, Aslanlı yola çıkan İşçi Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tugay Şen’i sunmak için buradayım” sözleriyle açıkladı.

Beş yüzü aşkın kişinin katıldığı ve çok sayıda kişinin de otel dışında kaldığı basın toplantısında İP Öncü Kadın Genel Başkanı Pınar Gül, İP İzmir İl Başkanı Hasan Ali Kızılırmak, İşçi Partisi ilçe belediye başkan ve meclis üyesi adayları ve Prof. Dr. Özdemir Nutku da hazır bulundu.

“Bu seçimlerde İşçi Partisi var; gümbür gümbür geliyoruz”

Sık sık “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz”, “Yurtseverler kalesi İşçi Partisi” sloganlarının atıldığı toplantının açılışında konuşan İşçi Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk, sözlerine “Çok şerefli bir vazife için buradayım. Güzel İzmir’imizin Aslanlı yola çıkan İşçi Partisi’nin İzmir adayı Hüseyin Tugay Şen’i sunmak için buradayım” diyerek başladı.

”19 Mayıs 2012’de başlangıç dedik. 29 Ekim, 10 Kasımları geçtik. Silivrilere gittik. Onları merkezlerinde, inlerinde bastık, barikatlarını devirdik. Oradan ‘Haziran ayaklanması’na geldik” diyen Bolluk, “Bütün bunların hepsinde İzmir’in başında Hüseyin Tugay Şen vardı. Size Haziran ayaklanmasının öncüsünü takdim ediyorum” dedi.

Erdoğan-Gül iktidarının yıkılmaya başladığını belirten Bolluk, “Onların devrilmeye başladığı süreci İşçi Partisi başlattı. Gündoğdu’da milyonların katıldığı eylemlerin, mücadelelerin başında çok değerli arkadaşımız Hüseyin Tugay Şen vardı. Ve şimdi de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni yönetmeye talip. Sizlerden yetki istiyor” diye konuştu.

İP’nin “Ne ABD ne AB Tam Bağımsız Türkiye” sloganıyla yürüdüğünü vurgulayan Serhan Bolluk, “Hüseyin Tugay Şenlerimizle, Levent Kırcalarımızla hepimiz tam bağımsız bir Türkiye’yi inşa etmek için yola çıktık. Bu seçimlerde İşçi Partisi var. Geliyoruz. Ankara’da, İzmir’de, İstanbul’da her yerde İşçi Partisi gümbür gümbür geliyor” dedi.

“AKP-PKK ittifakını dağıtıyoruz”

Konuşmasında sözde açılım sürecine de değinen İP Genel Sekreteri Bolluk, şöyle devam etti:

“Başımızda bir açılım belası var. Türkiye’yi bölme kavgası devam ediyor. 2. İsrail’i kurmaya çalışıyorlar. Sinsice yürütüyorlar bu planı. Başlarında o kadar dert var, birbirlerine düştüler ama büyük tehdit hala devam ediyor. İşte o açılımı kapatmak için adayız. Hüseyin Tugay Şen’imiz o açılımı kapatmak için var. Ve açılımı kapatmaya da başladık. Genel Başkan Vekilimiz çok önemli açıklamalar yapıyor. Dağıtıyoruz; AKP-PKK ittifakını dağıtıyoruz.”

“Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın”

İzmir’i yönetmenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Serhan Bolluk, “30 Mart’ta yerel yönetimleri genel seçimlerde de Ankara’yı yönetmeyi isteyeceğiz” dedi. Bolluk’un bu sözleri üzerine salonda yüzlerce kişi hep bir ağızdan “Milli Meclis Milli hükümet” sloganı attı.

İzmirlinin oyunun 30 Mart günü sandıkta nereye akacağının önemine vurgu yapan Bolluk, “Biz İzmir’de Hüseyin Tugay Şen olarak sizlerden yetki istiyoruz. Kendimize, İzmir’e yakışan bir İzmir istiyoruz. Güzel bir İzmir, güzel bir Türkiye yaratalım. Bu zilletten kurtulalım. Bunun için sizden yetki istiyoruz. Ama en temel meselemiz bağımsızlık. O barikatları aşarken, hepinizin içindeki duyguya sesleniyorum. Barikatları aşar gibi sandığa gidin. AKP önümüzdeki tek tehlike değil, sonrası var. Ondan kurtulurken daha beterine yakalanmayalım. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayalım” dedi.

Sözlerine “İzmirlilere sesleniyoruz, İzmir’i kurtaralım, Türkiye’yi kurtaralım. Sizlerden Türkiye’yi böldürtmemek için oy istiyoruz. Türkiye’yi bölenler ve onlarla beraber olanlara karşı oy istiyoruz. Daha güzel bir Türkiye için oy istiyoruz” diyerek devam eden Serhan Bolluk, konuşmasını, “İzmir’de çok çalışacağız, adıl atılmadık sokak, girilmedik ev bırakmayacağız. 30 Mart’ta Hüseyin Tugay Şen’in başkanlığını ilan edeceğiz” diyerek tamamladı. Bolluk’un konuşmasının sonunda salonda bulunanlar “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam”, “İzmir bizimle Şen’lenecek” sloganları attılar.

“Ben cemaatte, Soros’ta birleşenlerin değil, Mustafa Kemal’in askerlerinin adayıyım!”

Salonda bulunanların alkışları ve sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan İşçi Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tugay Şen, “Aday olmam için ısrar eden parti tabanımıza, destek veren bütün yurtseverlere teşekkür ederim. Bu göreve talip olduğumda bana güvenen Merkez Yönetim Kurulu’muza teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına başladı.

‘İşçi Partisi İzmir’de ve tüm Türkiye’de Arslanlı yolun adaylarıyla seçime girmektedir’ diyen Şen, “Ben ayağa kalkan Mustafa Kemal’in askerlerinin adayıyım. Ben Silivri’de, Şirinyer’de, Hasdal’da tutsak edilen yurtseverlerin, öncülerin adayıyım. Barikatları yıkan milyonların adayıyım. 29 Ekim’de Gündoğdu Meydanı’nda ‘Andımızı yasaklatmayız’ diye toplanan milyonların adayıyım” şeklinde konuştu.

‘Andımızı yasaklatmayız’ diyen milyonların ne cemaatte ne Soros’ta birleşmeyi kabul etmeyeceklerini kaydeden Şen, “Ben cemaatte, Soros’ta birleşenlerin değil, ben Atatürk’te birleşenlerin, birleşe birleşe kanacağız diyen Mustafa Kemal’in askerlerinin adayıyım.

Haziran ayaklanmasında TOMA’lara su verenlerin değil, TOMA’ların karşısında duran, direnen gençlerin, kadınların adayıyım” dedi.

“Sandıkları çoban yıldızıyla doldurmanın zamanı geldi”

Meydanları doldurduk şimdi sıra sandıkta diyen Şen, 30 Mart günü sandıkları çoban yıldızıyla doldurmanın zamanının geldiğini belirtti.

Hüseyin Tugay Şen, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İzmirimizi seçeneksiz, çaresiz ve umutsuz bırakmamak için adayım. İzmirimize ‘gavur’ diyenle, milletimize ‘yalaka’ diyenler arasında milletimizi seçeneksiz bırakmamak ve ‘Atatürk’ün Güzel İzmirlisi’ demek için adayım. Türklüğü yasaklayıp, numaradan Türk bayrağı rozeti takanlarla; Türk bayrağına ve Atatürk’e alerjisi olanların üye fişini imzalayanlar arasında umutsuzluğa düşürmemek için adayım.

PKK ile birlikte vatanımızı bölenlerle, açılımda rol alan 64. akil adamlığa soyunanlar arasında çaresiz bırakmamak için adayım. 'Türkiye yetmez, İzmir’i de soyalım’ hedefindekilerle, İzmir’de kendi rantçılarını yaratanlar arasında halkın, kamunun çıkarını korumak için adayım.”

“Programımız, kadromuz hazır”

Program ve kadrolarının hazır olduğunu belirten Şen, “İlçe Belediye adaylarımızla, uzmanlarımızla, bürokratlarımızla, bilim adamlarımızla, kültür-sanat kadrolarımızla programımız hazır. Bu programı 15 Şubat günü Genel Başkan Vekilimiz Hasan Basri Özbey’in katılımıyla açıklayacağız” dedi.

Konuşması sık sık “Milli Meclis Milli Hükümet”, “İzmir Bizimle Şenlenecek”, “Yurtsever İzmir’e Tugay Şen Yakışır” sloganlarıyla kesilen İP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tugay Şen, Betonun değil yeşilin hakim olduğu bir İzmir yaratacaklarını dile getirerek, “Önce insan diyen halkçı bir belediyeyi yaratmak için, rantçı değil kamucu yönetim için, sadaka dağıtan değil istihdam yaratan belediye için, rantsal değil yerinde kentsel dönüşüm için, taşeroncu ve işçi kıyan belediye modeline son vermek için, trafik zulmüne son vermek, trafiğe değil yaşamaya harcanan zaman yaratmak için, halk meclisleriyle yönetim için büyükşehir belediye başkanlığına adayım” diye konuştu.

“Seçim kampanyamızı Belkahve’den başlatıyoruz”

İl Başkanımız Hasan Ali Kızılırmak başkanlığında bütün parti teşkilatımıza güveniyorum diyen Hüseyin Tugay Şen, şöyle devam etti: “Seçim kampanyamızı yarın 13.00'da Belkahve'de Atatürk heykelinin önüne çelenk koyarak başlatıyoruz. Önümüzde 50 gün var. 24 saat çalışacağız. Biz İzmir’de yapılmaz denenleri yapmış, doldurulmaz denen meydanları doldurmuş bir partiyiz. Şimdi 30 Mart’ta da büyük bir zafer gerçekleştireceğiz. 30 Mart akşamı İşçi Partisi’nin yönettiği halkçı belediyeler göreve başlayacaktır. 31 Mart’tan itibaren de Milli Hükümet yürüyüşü devam edecektir.”

ulusalkanal.com.tr

# İşçi Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk # Hüseyin Tugay Şen # Hasan Ali Kızılırmak