Eylül ayında 110 terörist etkisiz hale getirildi

Yurt içi ve dışında teröristlerin peşini bırakmayan güvenlik güçleri, eylül ayında düzenledikleri başarılı operasyonlarda, Terörden Arananlar Listesi'nde kırmızı, turuncu ve gri kategorilerde yer alan PKK'lı teröristlerin de aralarında bulunduğu 110 örgüt mensubunu etkisiz hale getirdi

Eylül ayında 110 terörist etkisiz hale getirildi

Türkiye'nin barış, huzur ve güvenliğini bozmak için bebek ve çocukları dahi hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü YPG/PKK'ya yönelik kış üslenmesine hazırlandığı eylülde düzenlenen başarılı operasyonlarda, aralarında sözde sorumluların da bulunduğu 110 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığının, ülkenin huzur, güven ve kardeşliğini bozmaya çalışan terör örgütlerine yönelik amansız takibi, güvenlik korucularının da desteğiyle kararlılıkla devam ediyor.

Gece gündüz demeden şehir merkezleri ile kırsal alanların yanı sıra yurt dışında da teröristlerin peşini bırakmayan, olumsuz hava koşulları ve zorlu arazi şartlarına rağmen haftalarca kırsalda kalarak operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, terör örgütü YPG/PKK'ya eylül ayında da ağır darbe vurdu.

1-30 Eylül tarihlerinde yurt içi ve dışındaki operasyonlarda 110 terörist etkisiz hale getirildi. Kış üslenmesi öncesi eli kanlı terör örgütü PKK ve gençlik yapılanmasına yönelik birçok ilde bu süreçte gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan 178 şüpheliden 41'i tutuklandı.

KIŞ ÜSLENMESİ ÖNCESİ ÖRGÜTÜN LOJİSTİĞİNE DARBE

Eylülde örgüte eleman kayıplarının yanı sıra lojistik olarak da ağır darbe indiren güvenlik güçleri, önceki aylarda olduğu gibi eylülde de yurt içi ve dışında terör unsurlarını yok etmek için çalışmalarını ara vermeden sürdürdü.

Eylülde teröristlerin etkisiz hale getirilmesi ve sığınak ile barınaklarının imha edilmesi amacıyla yurt genelinde güvenlik güçlerince yapılan geniş çaplı operasyonlarda çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmat ile yüklü miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi. Operasyonlarda, teröristlerce kullanılan çok sayıda mağara ve sığınak imha edilerek, kış üslenmesine hazırlanan örgüte büyük darbe vuruldu.

# pkk operasyon # turuncu liste