Levent Kırca son yolculuğuna uğurlandı

Yediden yetmişe Türkiye'nin gönlüne taht kurmuş bir isimdi O. Türkiye'nin Levent Babası, Türk Tiyatrosunun hiciv ustası, Atatürk Devrimlerinin ve Cumhuriyet'in yılmaz savunucusu, dava adamıydı. Ulusal Kanal'ın önceki yönetim kurulu başkanı olan ve 67 yıllık ömrünü halkına adayan Usta oyuncu için İstanbul da gözyaşı döktü, yer gök ağladı. Türk Milleti, "Mustafa Kemal'in Askerini" son yolculuğuna uğurladı.

Levent Kırca son yolculuğuna uğurlandı

67 yılı sanatla, siyasetle, halkla dolu dolu geçen Usta oyuncu Levent Kırca için İstanbul Levent Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.

Şaşkınlık, üzüntü vardı onu uğurlamaya gelenlerin yüzlerinde. Hafızalarda ise onun hep güldürüen yüzü, siyasal duruşu vardı.

Türk Milleti, yağmurlu ve soğuk havaya aldırmadan Levent Baba'sına veda etmek için Levent Camisi'ne akın etti.

Tabutunun başı çok kalabalıktı. Son kez sarılmak isteyenler ona ulaşmakta zorlandı.

Eşi Aslı Çetiner ve oğulları taziyeleri kabul etti.

Sanatçının eski eşi Oya Başar'da cenazedeydi.

Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Turan Özlü, Genel Yayın Yönetmeni Hulki Cevizoğlu, Ulusal Kanal programcı ve habercileri ile çalışanları da önceki Yönetim Kurulu Başkanları Kırca'yı uğurlamak için avludaydı.

Törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcıları Hasan Korkmazcan ve Yaşar Okuyan, Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ, Ulusal Kanal ve Aydınlık emekçileri, Ergenekon, Balyoz kumpasları ile hedef alınan askerler, ustanın çok sevdiği Türkiye Gençlik Birliği, öğrencileri, sanatçı dostları ve yüzlerce vatandaş katıldı.

Levent Kırca için öğle namazına mütekip cenaze namazı kılındı, helallik istendi.

Cenaze namazı sonrası Kırca'nın naaşı omuzlarada taşındı.

Alkışlar, Mustafa Kemal'in askerleriyiz sloganı ile kesildi.

Fotoğraflar: Çağdaş Karaaslan - Nasuh Bektaş

# LEvent Kırca # tiyatrocu # usta sanatçı