Okullar kapatılacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, salgın gölgesinde devam eden yüz yüze eğitime ilişkin değerlendirmeler yaptı. Selçuk, ilkokullarda okula devam oranının yüzde 80'lere ulaştığını söyledi. Yoğun ve dinamik süreci anlık takip ettiklerini de belirtti.

Okullar kapatılacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, salgın gölgesinde devam eden yüz yüze eğitime katılım oranlarını açıkladı.

- 2 Mart’tan sonra okulların açılmasıyla beraber anlık olarak bu dinamik süreci izliyoruz, takip ediyoruz.

- Okullarımıza devam noktasında ilkokullarda yüzde 80'lerin üzerinde, ortaokullarda yüzde 76, liselerde de yüzde 70 civarında bir katılım var.

Düzce'de 19 okulun toplu açılış törenine katılan Selçuk, yüz yüze eğitimi artırmayı hedeflediklerini söyledi:

- İstiyoruz ki önümüzdeki süreçte yüz yüze eğitime doğru çok daha katılımlı, çok daha yüksek bir şekilde devam edelim. Bu koşullar bir an önce düzelsin. Önceliğimiz tabii ki yüz yüze eğitim. Salgın şartlarını dikkate alarak, okulları açık tutma isteğimize rağmen diğer ülkelere baktığımızda daha fazla kapalı olduğunu görüyoruz ama bu, sağlık öncelik prensibimizden kaynaklanıyor.

Bakan Selçuk, Kovid-19 sürecine ilişkin ilgili kurumlarla yakın diyalog halinde olduklarını belirtti:

- Günlük olarak istatistikleri izliyoruz. Sağlık Bakanlığıyla, Bilim Kurulu ile temas halindeyiz. Değerlendirmelerimiz daimi olarak sürüyor ve bu süreci, ortaya çıkan sayısal verileri de zamanı geldiğince kamuoyu ile de paylaşıyoruz.

# pandemi # türkiye # koronavirüs # ilkokul # Kovid19 # vaka # eğitim # milli eğitim bakanlığı # meb # okul # salgın # lise # yüz yüze eğitim # Milli Eğitim Bakanı # ortaokul # değerlendirme