Göztepe 3 puanı geriden gelerek kaptı

Türkiye Süper Ligi'nin 4. Haftasında evinde Medipol Başakşehir Futbol Kulübü’nü ağırlayan Göztepe 2-1’lik skorla 3 puanın sahibi oldu. Göztepe alınan galibiyetle bu sezon ligdeki puanını 5’e çıkardı.

Göztepe 3 puanı geriden gelerek kaptı

Haber: Samet Can Kocagür-Erdem Özdemir

Türkiye Futbol Süper Ligi’nin 4’üncü haftasında İzmir Gürsel Aksel Stadyumu’nda Medipol Başakşehir’i ağırlayan Göztepe, Ndiaye ve Tijanic’in golleriyle 2-1 galip oldu.

Karşılaşma öncesi geçtiğimiz hafta içerisinde hayatını kaybeden eski Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat ve Kayserispor eski başkanı Recep Mamur için saygı duruşunda bulunuldu.

BAŞAKŞEHİR İLK ETKİLİ ATAKTA GOLÜ BULDU

Medipol Başakşehir dakikalar 7’yi gösterdiğinde Edin Visca’nın klas ortasında arka direkte boş kalan Deniz Türüç, temiz bir vuruşuyla golü takımına kazandırdı.

Dakika 11’de ataktayken rakibine sert giren Tolga Ciğerci Medipol Başakşehir’den sarı kart gördü. Göztepe’nin üretken atağında ise dakikalar 15’i gösterdiğinde Lourency’in şutu direkte patladı. Göztepe net gol fırsatını kaçırdı.

Göztepe yarı sahasında dakika 24’te kısa süreli gerginlik yaşandı. Karşılıklı fauller nedeniyle Göztepe’den Berkan Emir, Medipol Başakşehir’den ise Ömer Ali Şahiner sarı kart gördü.

39’uncu dakikada ise Göztepe etkili ataklarla rakip alanda baskıyı arttırdı. Ceza sahasının 1 metre uzağında Medipol Başakşehir'in faulünde Murat Paluli sakatlanarak maçı sedye ile terk etmek zorunda kaldı. Dakikalar 42’yi gösterdiğinde 1997 doğumlu genç yetenek Kerim Alıcı daha henüz tam olarak ısınmadan oyuna dahil oldu.

İlk yarıda uzun süre oyunun durmasına karşın maçın dördüncü hakemi Mustafa Kürşad Filiz, 4 dakika uzatma gösterdi. İlk yarı Medipol Başakşehir'in 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

MAESTRO FARKINI DEĞİŞİKLİKLERİYLE GÖSTERDİ

İkinci yarıda ise Göztepe'nin yeni hocası Maestro, oyuna Jahovic yerine Tijanic’i alarak başladı.

Devrenin ilk 10 dakikasında orta sahalar hızlı geçildi. Dakika 56’da sol kanattan etkili gelen Göztepe’de ceza sahası içerisinde bomboş kalan Ndiaye’ye top geldi. Yavaş bir şut atan Cherif Ndiaye net gol pozisyonunu harcadı.

Deneyimli teknik direktör Aykut Kocaman, dakika 62’de Ömer Ali’yi oyundan alarak yerine sahaya Carlos Rodriges’i aldı. Bu değişiklikten tam 2 dakika sonra Göztepe’nin atağında Cherif Ndiye golü buldu. Dakikalar skorboardda 64’ü gösterdiğinde maça eşitlik geldi.

Maçtaki eşitliğin ardından 70 dakikada Göztepe cephesinde Rodrigues’in yerine ise Makana Baku oyuna dahil oldu. Tam 4 dakika boyunca kenarda bekleyen Başakşehir’de ise Mahmut yerine Şener, Visca yerine ise Chadli oyuna girdi.

Göztepe’nin art arda ataklarının ardından sarı kırmızılılar dakikalar 83’ü gösterdiğinde Tijanic ile golü buldu. Teknik direktör Maestro böylece yaptığı değişikliğin etkisini bir golle bulmuş oldu. Skor bu golün ardından Göztepe 2, Başakşehir 1 şeklinde güncellendi.

Gelen golün ardından Aykut Kocaman 2 oyuncusunu oyundan aldı. Tolga Ciğerci yerine Atabey, Pedro Alves yerine ise Fredrik oyuna dahil oldu. Dakika 88’de de Göztepe Soner ve Berkan yerine Atakan ve Burekovic’i oyuna dahil etti.

Sakatlıklar ve oyuncu değişikliği nedeniyle maça 6 dakika ilave edildi. 90+2’de Halil Akbunar Göztepe’de sarı kart gören oyuncu oldu.

Göztepe son düdükle 3 puanın sahibi olarak ligdeki puanını 5’e çıkardı.

TSYD’DEN PROSTAT KANSERİ FARKINDALIĞI

Öte yandan Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), karşılaşmada prostat kanserine dikkat çekmek için spor muhabirlerine mavi kravat hediye ederek “Tak Bir Mavi Kravat, Prostat Kanserine Dikkat!” mesajı verdi. Gürsel Aksel Stadyumu’nda ise derneğin İzmir şubesi tarafından “Prostat Kanserine Dikkat” “Kontrollerinizi aksatmayın” pankartı asıldı.

İzmir Gürsel Aksel Stadyumu’nda oynanan müsabakayı 3995 biletli seyirci izledi.

Göztepe maça İrfan Can, Hugo Aslanagic, Kahraman, Berkan, Murat Paluli, Obinna, Soner, Halil, Rodrigues, Cherif Ndiaye ve Adis Jahovic ilk 11’i ile çıktı.

Medipol Başakşehir'in ilk 11'i ise Volkan, Leonardo Campos, Berkay, Mahmut, Deniz, Tolga, Ömer Ali, Ndayishimiye, Pedro Alves ve Okaka şeklinde oldu.

Maçı Tugay Kaan Numanoğlu ve yardımcıları Bahtiyar Birinci, Candaş Elbil ve Mustafa Kürşad Filiz yönetti. VAR odasında ise Atilla Karaoğlan ve Aleks Taşçıoğlu yer aldı.

# Lig # başakşehir # Medipol Başakşehir # göztepe # Sezon # stadyum