Diyarbakır'da petrol için hummalı çalışma

Diyarbakır'da petrol keşfedilen Yenişehir-1 kuyusunda üretim için hummalı çalışma yürütülüyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Yenişehir-1 kuyusundan günde 3 bin varillik üretimin gerçekleştirileceğini açıkladı. Diyarbakır'ın Türkiye'nin en önemli petrol üretim merkezlerinden biri olacağını söyledi.

Diyarbakır'da petrol için hummalı çalışma

Diyarbakır’da petrol keşfedilen kuyulardan biri olan Kocaköy ilçesindeki Yenişehir-1 petrol kuyusunda üretim için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Kuyudan, günlük 3 bin varillik üretim hedefleniyor.

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, petrol üretimi yapılan sahada inceleme yaptı. Kentteki petrol sahalarına ve üretime ilişkin bilgi verdi:

- Diyarbakır Türkiye’nin en önemli petrol merkezlerinden birisi olacak.

- Bin 870 metre derinlikte günde 3 bin varillik bir üretim olacak inşallah bu kuyunun, en düşük ihtimal 4 buçuk milyon varillik bir üretim olacak.

- 2017'de TPAO'nun Diyarbakır'daki günlük üretimi 6 bin 500 varil iken şu anda bu kuyuyla 14 bin 700 varile çıkmış durumda. Özel sektör ile baktığımızda Diyarbakır'da günlük petrol üretimi 22 bin 800 varil seviyesinde. Diyarbakır sınırları içerisinde günlük 1,5 milyon dolarlık petrol üretimi var.

Vali Karaloğlu, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın Diyarbakır’da 7 aktif sondaj kulesi ile arama faaliyetlerine devam ettiğini belirtti. Diyarbakır'ın gelecek 3-4 yılda Türkiye'nin en önemli petrol üretim merkezlerinden biri olacağını söyledi.

# türkiye # diyarbakır # türk # petrol # TPAO # yenişehir # petrol kuyusu