Tokyo 2020'de tarihi başarı: Türkiye'nin madalya sayısı 14'e yükseldi

Tokyo'dan sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. 2020 Paralimpik Oyunları'nın dokuzuncu gününde Meryem Çavdar, tekvandoda gümüş madalya kazandı. Aynı dalda Mahmut Bozteke bronz madalyaya ulaşırken, Türkiye'nin Tokyo'daki toplam madalya sayısı da 14'e yükseldi. Öte yandan Kadınlar Voleybol Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükselen Filenin Sultanları son şampiyon Sırbistan ile eşleşti.

Tokyo 2020'de tarihi başarı: Türkiye'nin madalya sayısı 14'e yükseldi

Tokyo 2020Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, rekorlara imza atıyor.

Oyunların dokuzuncu gününde Türkiye, Meryem Çavdar'ın gümüş, Mahmut Bozteke'nin bronz madalyalarıyla tekvandoda yeni başarılar kazandı.

Tekvando dışında goalball da bir başarı kazanıldı. Türkiye, goalball kadınlarda finale çıkarak madalyayı garantiledi. Yarı finalde Japonya'yı 8-5 yenen Türkiye, finalde ise Amerika Birleşik Devletleri ile eşleşti.

TÜRKİYE'NİN MADALYA SAYISI 14'E YÜKSELDİ

Aldığı son madalyalarla Türkiye'nin Tokyo 2020'de aldığı madalya sayısı, 1 altın, 4 gümüş ve 9 bronz ile toplamda 14 oldu. Bu sayede Tokyo 2020, Türkiye'nin Paralimpik Oyunları tarihindeki en fazla madalya kazandığı oyunlar olarak şimdiden tarihe geçti.

FİLENİN SULTANLARI YARI FİNALDE SIRBİSTAN İLE EŞLEŞTİ

Sporda bir başka milli başarı haberi de voleyboldan geldi. Sırbistan'da düzenlenen Kadınlar Voleybol Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükselen A Milli Voleybol Takımımız, son şampiyon Sırbistan ile eşleşti. Sırbistan'ın Başkenti Belgrad'daki Stark Arena'da oynanacak müsabaka, Cuma akşamı saat 18:00'da başlayacak.

# Altın # Tokyo 2020 # Gümüş # bronz madalya # altın madalya # paralimpik oyunları # 2020 Paralimpik Oyunları # madalya sayısı # gümüş madalya # bronz # A Milli Voleybol Takımı # Meryem Çavdar # Mahmut Bozteke # Türkiye Sırbistan