Nemrut Kalderası koruma altına alındı

Nemrut krater gölü ve çevresi, Cumhurbaşkanı kararıyla "kesin korunacak hassas alan" ilan edildi. Karar Bitlis halkı tarafından olumlu karşılandı.

Nemrut Kalderası koruma altına alındı

Nemrut Krater Gölü, Bitlis'in Tatvan, Ahlat ve Güroymak ilçesi sınırlarındaki bir yeryüzü cenneti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgeyi "kesin korunacak hassas alan" ilan etti. Bölge halkı ve ziyaretçiler kararı olumlu buluyor.

2 bin 250 rakımlı Nemrut Kalderası'nda sıcak ve soğuk göller, buz mağarası ve buhar bacası bulunuyor. Bünyesinde barındırdığı kuş türleri, boz ayıları ve diğer biyoçeşitliliğiyle her yıl çok sayıda yerli ve yabancıyı kendine çekiyor. Son yıllarda terörden arındırılan bölge, kampçıların da uğrak yeri haline geldi.

Tatvan Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani, dünyanın ikinci, Türkiye'nin de en büyük krater gölü olan Nemrut Kalderası'nın UNESCO'ya aday olduğunu söyledi.

Nemrut Krater Gölü, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) projesi kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" de aldı. Bu yeryüzü cennetinin ziyaretçileri, eşsiz manzara eşliğinde doğayla iç içe zaman geçirme imkanı buluyor.

# bitlis # tatvan # Ahlat # Nemrut # cumhurbaşkanı kararı # kesin korunacak hassas alan