Antalya'da 40 yıldır çözülmeyen imar sorunu

Antalya’nın Muratpaşa ilçesindeki Kırcami’de 40 yıldır çözülemeyen imar sorunu için mahalle sakinleri yine eylemdeydi. Vatandaşlar, imar planlarının iptaline neden olduğu gerekçesiyle Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi önüne siyah çelenk bıraktı. Ardından da Büyükşehir Belediyesi önüne yürüdüler.

Antalya'da 40 yıldır çözülmeyen imar sorunu

Önce Şehir Plancıları Odası’nın önüne siyah çelenk bıraktılar. Ardından da Büyükşehir Belediyesi önünde toplandılar. Antalya’da 40 yıldır çözülmeyen imar sorunu için vatandaşlar yine eylemdeydi.

Kentin göbeğindeki Kırcami’nin imara açılmasıyla başlayan süreçte, planlar, mahkeme kararları, iptaller, itirazlar, yeniden yapılan planlarla aradan 40 yıl geçti. Vatandaşlar ne tarım ne de inşaat yapabildi. Ardı arkası kesilmeyen davalar ve yetki karmaşası nedeniyle çözülemeyen bu sorun yüzünden mahalle sakinleri, uzun zamandır seslerini duyurmaya çalışıyor.

Bu kez imar planlarının iptaline neden olduğu gerekçesiyle Şehir Plancıları Odası Antalya Şubesi’nin önüne gittiler. Siyah çelenk bıraktılar.

Ardından da Büyükşehir Belediyesi önüne yürüyen vatandaşlar, bir süre burada eylemini sürdürdü. Mahalle sakinlerinden bir heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile görüştü. Vatandaşlar, artık bu soruna acil ve kalıcı çözüm istiyor.

# antalya # imar # Şehir Plancıları Odası # imar sorunu