Neçirvan Barzani, Ankara'da Başbakan Yıldırım ile görüştü

Musul'u IŞİD'ten kurtarma operasyonu sürerken Irak Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Barzani, Başbakan Binali Yıldırım ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de görüştü. Görüşmelerde, Musul operasyonu ve tutuklu bulunan HDP'li vekillerin durumu ele alındı.

Neçirvan Barzani, Ankara'da Başbakan Yıldırım ile görüştü

Irak Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, bir dizi ziyaret için Türkiye'de geldi.

Barzani, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Mabeyn Köşkü'nde görüştü. Basına kapalı yapılan görüşme yaklaşık 1 buçuk saat sürdü.

Başbakan Binali Yıldırım ise Barzani'yi Ankara'da ağırladı. Yaklaşık 1 saat süren görüşme, Başbakanlık Resmi Konutu'nda yapıldı.

Neçirvan Barzani, temasları kapsamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de görüştü.

Edinilen bilgilere göre görüşmelerde, Musul operasyonu, Irak'ta yaşanan son gelişmeler ve PKK ile mücadele ele alındı, Bölgesel Yönetim ile Türkiye arasındaki ilişkiler de masaya yatırıldı.

Görüşmelerde, PKK'nın siyasal uzantısı HDP'nin Eş Genel Başkanlarının da aralarında bulunduğu tutuklu HDP'li vekillerin de gündeme geldiği belirtildi.

CHP Dışişlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz da Barzani'nin kendileriyle görüşmemesini eleştirdi.

Barzani'nin kanalı Rudaw'a konuşan Yılmaz, "Bölgesel Kürt Yönetimi bütün yumurtalarını sadece AKP sepetine koymasın. Çünkü AKP bugün var yarın yok" ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# ankara # türkiye # ırak # Başbakan Yıldırım # Telafer # musul operasyonu