Putin'in özel temsilcisi Aleksandr Dugin, Ankara'da

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in özel temsilcisi Aleksandr Dugin, Ankara'ya geldi, kritik görüşmeler yaptı. Dugin, bir de basın açıklaması yaptı. Ankara ile Moskova'nın stratejik ortaklığını derinleştirmesi gerektiğini söyleyen Dugin'e göre, Türkiye'nin Atatürk politikalarına geri dönmesi gerekiyor. Suriye'deki krize de değinen Dugin, "Suriye'nin toprak bütünlüğü, Türkiye ve Rusya'nın toprak bütünlüğü için önemlidir" dedi. Dugin en kritik görüşmeyi de Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammet Dervişoğlu ile yaptı.

Türkiye ile Rusya ilişkilerinin düzelmesi için çalışmalar hızlanıyor. Vatan Partisi’nin çabalarıyla Ankara'ya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in özel temsilcisi Aleksandr Dugin, üst düzey devlet yetkilileriyle kritik görüşmeler yaptı, iki ülke ilişkileri hakkında önemli mesajlar verdi.

Sabah saatlerinde AKP'li üst düzey yetkililerle ve Avrasya Yerel Yönetimler Birliği yöneticileriyle bir araya gelen Dugin, görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Ankara ile Moskova'nın stratejik ortaklığını geliştirmesi gerektiğini söyleyen Dugin, "Türkiye Atatürk politikalarına geri dönmelidir" dedi.

ABD'nin terör örgütü YPG ile Suriye'nin kuzeyinde Kürt devleti kurmaya çalıştığını söyleyen Rusya Lideri Putin'in özel temsilcisi, Suriye'nin kuzeyindeki gruplara karşı Türkiye ile Rusya'nın ortak mücadele edebileceğini belirtti.

Dugin, Suriye'nin toprak bütünlüğünün önemine de vurgu yaptı.

Dugin, Ankara ve Moskova ilişkilerinin düzelmesinde Vatan Partisi'nin büyük rol oynadığını ifade etti.

Dugin basın açıklamasının ardından çok kritik bir görüşme yaptı. Rus temsilci, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammet Dervişoğlu tarafından makamına davet edildi. Basına kapalı bir görüşme yapıldı. Görüşmeden iki ülkenin teröre karşı ortak mücadelesinin ele alındığı tahmin ediliyor.

Putin’in özel temsilcisi Aleksandr Dugin, ziyaretleri kapsamında özel bir resepsiyona da katılacak. Rus temsilci üst düzey hükümet yetkililerinin katılacağı resepsiyonda bir konuşma da yapacak.

Dugin'in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile de görüşebileceği belirtiliyor.

Haber: Gürkan Demir

Kamera: Uğur Marangoz- Barış Yurteri

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # rusya # Putin # moskova # aleksandr dugin # ankra