Türkiye'den Libya çıkarması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberindeki heyet ile Libya'ya gitti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hakan Fidan'ın da yer aldığı heyet Libya'da üst düzey temaslarda bulundu. Libyalı mevkidaşı ile ortak basın açıklaması yapan Çavuşoğlu, ""Libya'nın bağımsızlığı ve siyasi birliğinin muhafazasına önem veriyoruz" dedi.

Türkiye'den Libya çıkarması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberlerindeki heyetle Libya'ya gitti. Libya'da Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ile görüştü.

Trablus'ta basına kapalı yapılan görüşmede, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve MİT Başkanı Hakan Fidan da yer aldı.

Dibeybe ile yapılan görüşme sonrasında Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Libya Dışişleri Bakanı Libya Leyla el-Menguş ortak basın toplantısında konuştu.

Libya Dışişleri Bakanı da Türkiye'ye teşekkür etti.

Çavuşoğlu, Yüksek Düzeyli Stratejik İş birliği Konseyi'ndeki konuların takibini ele aldıklarını belirterek, Türk şirketlerinin Libya’ya dönerek ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacağını kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu, Libyalı mevkidaşını haziran ayının ikinci haftasında düzenlenecek Antalya Diplomasi Forumu'na davet etti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte Libya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Muhammed El-Haddad ile görüştü.

Akar ve Güler, Libya Görev Grubu Komutanlığı'nı da ziyaret etti.

# türkiye # libya # hulusi akar # antalya # Dışişleri Bakanı # milli savunma bakanı # genelkurmay # iş birliği # Milli Savunma # çavuşoğlu # Dibeybe