Müslüm Gürses'in büyük aşkı "Muhterem Nur" kimdir?

Ünlü şarkıcı, oyuncu ve Müslüm Gürses ile dillere destan bir aşk yaşayan Muhterem Nur kimdir?

Müslüm Gürses'in büyük aşkı "Muhterem Nur" kimdir?

Muhterem Nur, 31 Aralık 1932 tarihinde Manastır'da dünyaya geldi. Asıl adı Olga'dır. Teyzesi tarafından büyütüldü. 1942 yılında İkinci Dünya Savaşı hüküm sürerken bir kamyonun altında İstanbul'a kaçtılar. Eyüp'e yerleştiler. Teyzesi ona yeni bir nüfus cüzdanı çıkardı ve Muhterem Kısa adını aldı.

İlkokul eğitimini Eyüp'te aldı, 14 yaşında yine Eyüp'te bir dokuma fabrikasında çalışma hayatına başladı. Bir subay ile evlendi ve bir oğlu oldu.

1950'lerin başlarında, mahalleden arkadaşı, Bulgaristan göçmeni Üftâde ile Beyoğlu turlarına başladı. Onu Beyoğlu'nda ilk keşfeden kişi, orada inzibat subayı olan, sonradan Film San Vakfı başkanı olacak Ümit Utku'ydu.

İlk film teklifini 1950'lerin başında Muharrem Gürses'ten aldı. 1951 yılında Yıldızlar Revüsü filminde figüran olarak sinema hayatına başladı. İkinci filmi ise (1952), Osman Seden'in yönettiği Kanun Namına'ydı. Bu filmlerdeki adı Aysel Utku'ydu. Daha sonra Ümit Utku'nun önerisiyle Muhterem Nur ismini kullanmaya başladı.

Boş Beşik, başrol oynadığı ilk film oldu. 1958 yapımı Üç Arkadaş filmi, Muhterem Nur'un ününe ün kattı. Fikret Hakan, Salih Tozan ve Semih Sezerli gibi üç ünlü oyuncu ile başrolü paylaştı.

Muhterem Nur ikinci evliliğini gazeteci-aktör Işın Kaan ile yapmış ve 1963 yılında ayrıldı. Daha sonra Müslüm Gürses ile büyük aşk yaşamaya başladı ve 1986 yılında ünlü arabesk şarkıcısı ile dünyaevine girdi.

ulusal.com.tr

# Müslüm Gürses # muhterem nur